Babka met Nutella van Rutger Bakt - Charlie's Kitchen

Babka met Nutella van Rutger Bakt

De bakatlas, Rutger Bakt, Babka met Nutella

Met De Bakatlas heeft Rutger zijn meest complete en afwisselendste boek tot nu toe afgeleverd. Hij maakt de lekkerste dingen van over de hele wereld. Niet alleen recepten die je binnen een handomdraai – ok en wat wachttijd – naast de koffie kunt serveren, maar ook projecten waar je een regenachtige middag mee kunt doorkomen. vandaag maken wij de Babka met Nutella en vragen wij het hemd van zijn lijf!

Rutger wij willen je iets vragen!

Wow! Wat een enorme boekwerk is de Bakatlas geworden. Was het een zware bevalling?
Rutger lachend: Dit boek past zeker niet door de brievenbus. Maar het is een prachtig tiende boek geworden. Ik vond het weer geweldig voor het eerst het boek in handen te krijgen. Het is net een baby die je krijgt. Dit keer is het echt een naslagwerk geworden, zoals een atlas dat hoort te zijn.

Je gaat de hele wereld over zonder daarvoor echt op reis te zijn gegaan. Hoe ben je aan alle recepten gekomen?
Ik neem de lezers op wereldreis in de eigen keuken. Natuurlijk is het jammer dat ik helemaal niet weg kon, maar als ik iemand sprak met een andere achtergrond ging het al snel over bakken. Nu gaat het bij mij al snel over bakken trouwens, maar je komt zo snel aan mooie recepten. En de West-Europese bakcultuur is geen vreemde voor me. Ik denk echt dat ik de meeste dingen al wel eens geproefd heb voordat ik aan dit boek begon.’

Wat was voor jouzelf de grootste nieuwe ontdekking in De Bakatlas?
‘Ik heb ooit eens een voorverpakte Modovik (Russische honingtaart) geproefd, maar degene die het boek heeft gehaald is echt een pareltje. Die voorverpakte versie komt niet in de buurt. Je bent er wel even zoet mee: het is echt een middagprojectje. Maar ook de Canadese Maple Buttertart staat op het lijstje ontdekkingen: het flaky deeg, de knapperigheid. De contrasten zijn zo mooi.

Je richt je in het nieuwe boek wel grotendeels op de Europese keuken.
Ik wil wel een boek maken waarin de recepten haalbaar zijn. Dus de ingrediënten moeten wel grotendeels in de supermarkt verkrijgbaar zijn. In Azië zijn er echt toffe recepten, maar je moet echt uitkijken dat je niet heel veel gekke dingen nodig hebt. Natuurlijk staan er wel een paar van dat soort recepten in. Maar ik wilde vooral recepten die mensen herkennen.

En hoe kies je verder wat er in het boek komt?
Herkenning is belangrijk. Er staan 150 recepten in het boek, waarvan een deel door iedereen gemaakt kan worden, maar er staan ook uitdagendere projecten in voor de meer ervaren thuisbakker. Wat je ook niet wilt, zijn te veel recepten die op elkaar lijken. Ik heb het recept voor Pastéis de Nata, het beroemde Portugese custardtaartje, opgenomen in het boek, maar over de hele wereld hebben ze daar varianten van. Je wilt zoveel mogelijk verschillende soorten recepten in een boek, dus die andere vallen dan af.

Maar jouw Corona project is nu klaar. Wat is het volgende?
Ik ga de theaters in met de Kinderbakshow. Ik ben gewoon Rutger in de show, maar ik vind het geweldig om te doen. We worden geregisseerd door Joep Onderdelinden – die je misschien kent als Postbode Siemen uit Zaai! – en ik leer zoveel van hem. Er zijn trouwens nog kaarten verkrijgbaar, dus als je naar de show wilt komenDat kan nog!

De bakatlas, Rutger Bakt, Babka met Nutella

Wat vinden wij van de bakatlas?

Als Rutger een boek uitbrengt, weet je zeker dat je een failproof kookboek koopt vol recepten die tot in den treure zijn getest. En kun je voor iedere gelegenheid een uniek en internationaal zoet gerecht op tafel toveren: van de Bossche Bol – wat een hit – tot een Joodse Babka, maar ook van een Amerikaanse cheesecake tot een Indonesische spekkoek. Dit is de meest internationale suikerrush ooit!

Bekijk hier het boek!

eindelijk... het recept van de Babka met Nutella

Wat heb je nodig:

 • 350 gram patentbloem
 • 7 gram zout
 • 20 gram suiker
 • 7 gram droge gist
 • 175 ml melk
 • 1 ei
 • 70 gram boter

Voor de vulling:

 • 250 gram Nutella
 • Suikersiroop
 • 40 gram suiker
 • 40 ml water
 1. Het is even een werkje. Begin een dag van tevoren. Kneed alle ingrediënten, behalve de boter, tot een soepel brooddeeg en kneed dit minimaal 10 minuten door. Voeg aan het eind de boter toe en kneed deze ook door het deeg.
 2. Dek af en laat een half uur op kamertemperatuur rijzen. Zet daarna voor een nacht in de koelkast.
 3. Vet de volgende dag een cakevorm in. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek van 25×50 centimeter. Bestrijk met de Nutella. En rol op vanaf de lange kant.
 4. Snijd de rol in de lengte doormidden. Vlecht vervolgens de twee helften in elkaar. Leg in de vorm en laat nog een uur rijzen op kamertemperatuur.
 5. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de babka voor ongeveer 40 minuten. Maak ondertussen de suikersiroop door de suiker met het water op het vuur te laten smelten. Bestrijk meteen het brood als dit uit de oven komt. Laat afkoelen en bestuif licht met poedersuiker voor het serveren.

Bestel HIER het boek De Bakatlas!

Wil je nog meer bakboeken zien? Kijk dan ook even HIER.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders