Ik ben niet echt van de zoete kookboeken, maar als Rutger van den Broek – beter bekend als Rutger Bakt – een boek uitbrengt, is toch altijd weer mijn interesse gewekt. Deze tiramisu met aardbeien hoort bij een leven echt in balans!
De bak nerd
Deze baknerd volgens #TEAMCHARLIE’s Kim – en dat bedoelt ze in de positiefste zin van het woord – presteert het iedere keer weer om een lading creatieve gerechten te bedenken en daar weer een heel boek omheen te bouwen.
Deze keer is hij verantwoordelijk voor de Toetjesbijbel. Nu vind ik wat van het woord toetje: alles wat met liefde vers bereid wordt, verdient een betere benaming dan toetjes uit een pakje. Pudding uit een pakje is een toetje. Rutger maakt desserts, want je wordt instant verliefd op de zoete verleidingen die hij voor deze bijbel uit zijn mouw heeft geschud.
En altijd qua recept on point. Je zult Rutger niet snel betrappen op een foutje in de bereiding.
Wat kun je in deze bijbel verwachten? Uiteraard de how to’s, de nodige tekst en uitleg, maar vooral genoeg recepten om jouw gasten na een diner mee te verrassen. Veelal bijzonder snel te maken en met een korte boodschappenlijst: van klassiekers als een Crème Brûlée tot een spannende hangop parfait. Tal van variaties op oude bekenden: nooit geweten dat je op zoveel manieren tiramisu kan maken.
Wij gingen zelf los met de aardbeien variant. Wat ons betreft kun je niet meer zonder na een zomerse barbecue!
SUMMER READY!
Wat heb je nodig:
(6-8 personen)
- 250 ml slagroom
- 70 gram poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 150 gram aardbeienjam
- 20 lange vingers
- 200 ml verse sinaasappelsap
On top
- Aardbeien
- Sinaasappelrasp en sap
- 50 gram knapperige merengue
- Klop de slagroom met de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Meng de mascarpone er doorheen en klop dit met een mixer tot een luchtig mengsel. Doe de jam erbij en klop nog een keer kort.
- Doop de helft van de lange vingers in de sinaasappelsap. Beleg hiermee de bodem van een schaal. Verdeel de helft van het aardbei-mascarpone mengsel hierover. Leg hierop de volgende laag lange vingers. En verdeel de rest van de mascarpone hierover.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
- Maak de gemarineerde aardbeien door deze in de sinaasappelsap met rasp te leggen voor een half uurtje.
- Schep deze er vlak voor het serveren overheen en verkruimel de merengue op het allerlaatste moment boven de tiramisu.
Eet smakelijk. Nog een reept van Rutger proberen? Deze is ook mega lekker!
Koop HIER de toetjes bijbel!