Deze super simpele kippensoep is extra lekker omdat het de Turkse variant is. Turkse kippensoep is een van mijn favorieten om punten te scoren bij eters. Snel klaar en een bommetje aan ENERGIE!
Lekker kippie hoor!
Ik probeer je bij elk recept wat ik deel iets mee te geven. Iets aan waarde en kennis waar jij van leert waardoor jij je energiek, blijer, gezonder en meer in balans gaat voelen!
Als voedingsdeskundige vind ik het zo jammer dat veel mensen zo weinig weten van eten en hoe ons prachtige lijf werkt en wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Dat leer ik alle deelnemers van mijn “Voor altijd energiek en slank” programma.
Vandaag wil ik het met jou hebben over eiwitten. Wist je dat wij dagelijks eiwitten nodig hebben bij elke maaltijd. En niet een beetje maar echt voldoende. Zeker tussen de 20 en 25 gram per maaltijd. Een beetje etiketten lezen en je weet precies hoe je voldoende kan binnenkrijgen. Hoeft niet moeilijk te zijn!
Ons lichaam is namelijk helemaal opgebouwd uit cellen en deze bestaan uit eiwitten. Het zijn letterlijk de bouwstenen van ons lichaam. Deze worden ouder en “brokkelen” steeds meer af 😉
Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat jij verzadigd bent, geen snaaitrek ervaart en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel zodat je langdurige energie hebt. Kortom: super belangrijk!
Eiwitten vind je o.a. in peulvruchten, soja, kip, vis, gevogelte, zuivel en eieren!
Dan nu het recept van de Turkse kippensoep
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 400 gram spitskool, in fijne reepjes gesneden
- 2 rode puntpaprika’s in reepjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 el sambal naar keuze
- 2 el tomatenpuree
- 1 el olie
- 400 gram tomatenblokjes
- 750 ml kippenbouillon
- 400 gram kipfilet met twee vorken uit elkaar getrokken
- 100 gram volle yoghurt
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Doe de spitskool en paprika in de pan.
- Voeg de tomatenpuree en sambal toe en bak deze een paar minuten mee.
- Schenk de blokjes en de bouillon in de pan en laat doorkoken.
- Voeg de kipfilet toe en laat even meepruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met een lepel yoghurt.
Is ie makkelijk of is ie makkelijk? Echt, in een handomdraai staat dit recept op tafel.
De smaak te pakken van kippensoep? Deze is ook super lekker!