Levain Cookies uit het boek "Zoet deeg" - Charlie's Kitchen

Levain Cookies uit het boek “Zoet deeg”

Sinds een paar maanden ligt Zoet Deeg in de schappen met de lekkerste bekende en iets minder bekende baksels. Vandaag maken wij uit Zoet Deeg de echte Levain Cookies!

Bakken is scheikunde

Door Kim #teamcharlie

Als ik gestresst ben, pak ik er vaak een bakboek bij om iets te maken. Niet meteen om het zelf op te eten, maar om gestructureerd een recept te volgen. Als ik dat niet doe, steven ik af op een gegarandeerde mislukking. Cakes die inzakken, taarten die niet gaar zijn of vloeibare substanties die weigeren stijf te worden.

Je kunt me niet erger terroriseren dan mij een recept te laten maken dat ik tot de letter volg en dan me op te schepen met een bakfailure.

Niet alle kookboeken worden even goed getest voordat ze in de schappen liggen. Bij hoge stress pakte ik altijd een boek van Rutger Bakt die zijn recepten tot in de treure test en hertest. Maar sinds een jaartje durf ik ook te garanderen dat als je de recepten van Food From Claud Nine – aka Claudia Damen – volgt je een goed resultaat krijgt.

De Instakoningin van het zuurdesembrood bracht vorig jaar al Vers Deeg uit met de fijnste deegrecepten in alle (hartige) soorten en maten. Zelfs ik kreeg daar de mooiste pitas, foccacias en zelfs een zuurdesembrood uit.

Sinds een paar maanden ligt het zusje hiervan met de naam Zoet Deeg in de schappen met de lekkerste bekende en iets minder bekende baksels.

Claudia gaat los met cakes, taarten, koeken en alles wat zoet is en uit de oven kan komen. Vergeet je calorieëntracker even, want wat ze maakt wil je in je mond stoppen. Alles is vol smaak, zoet zonder dat het glazuur spontaan van je tanden springt en is ook nog eens zo lekker op de foto gezet dat je zelf niet weet waar je moet beginnen.

Mijn cinnamonrolls met pecancaramel werd in huis sneller verslonden dan welk bakwerk ooit te voren. De Levain cookies die ik maakte met Snickers – met een vulling durf ik nog wel te rommelen – vonden gretig aftrek en de sticky toffee buncake die ik gisteren maakte, is op wonderbaarlijke wijze voor de helft verdwenen.

Dus wil je je de komende weken terugtrekken in de keuken en de oven laten loeien: dan is Zoet Deeg echt onmisbaar. En mocht je dan toch bezig zijn: geef jezelf dan ook Vers Deeg cadeau. 

Bestel HIER Zoet deeg!

En HIER Vers deeg!

Lik je vingers maar af bij deze Levain cookies!

Wat heb je nodig:
(10 stuks)

 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 120 gram bruine bastardsuiker
 • 120 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 2 gram zout
 • 430 gram tarwebloem
 • 15 gram maizena
 • 10 gram bakpoeder
 • 200 gram grof gehakte melkchocolade
 • 200 gram ongezouten en ongebrande walnoten
 1. Klop de boter met de suikers op tot een romige massa. Voeg daarna een voor een de eieren toe en meng tot deze volledig zijn opgenomen. Meng in een aparte kom het zout, bloem, maizena en bakpoeder en voeg toe aan het deeg. Meng tot alles tot een goed geheel. Voeg tot slot de chocolade en walnoten toe.
 2. Verwarm de oven voor op 190 graden,
 3. Maak ballen van het deeg van zon 125 gram. Niet uitduwen, want dan krijg je platte koeken en deze koeken horen juist lekker dik te zijn. Leg er 5 op een bakplaat, zodat ze uit kunnen lopen.
 4. Bak de koeken 12 minuten af, laat kort afkoelen en leg dan voorzichtig op een plank of bord om af te koelen.
 5. Je kunt de koeken maximaal 3 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.

Bekijk HIER het boek Zoet Deeg!

Nog meer koekjes bakken? Deze zijn iets minder calorierijk, maar ook super lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders