Nooit gedacht dat je ricotta kon gebruiken als basis voor je pancakes. Dit recept is inmiddels een groot succes bij ons team.
Extra lekker zijn deze ricotta pancakes met perzik. Maakt het een beetje tropisch!
Wat is ricotta?
Ricotta is een fijne zachte Italiaanse kaas van schapen- of koeienmelk. Door de milde en zacht zoete smaak is deze perfect voor het maken van luchtige pancakes.
Tropische ricotta pancakes
Wat heb je nodig:
(voor 20 pancakes)
- 250 gram ricotta
- 2 eieren (gesplitst)
- 120 ml melk
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 2 gehakte perziken uit blik of vers
Optioneel; dessertsiroop, honing of aguave.
- Meng de ricotta met de eierdooier en melk in een kom en zeef de bloem en het bakpoeder erbij. Voeg het zout toe en meng. Gooi de fijngehakte perziken in de mix.
- Mix de eiwitten tot stijve pieken en meng met een spatel de eiwitten door het ricottamengsel. Meng niet te lang, anders sla je de lucht uit het mengsel.
- Verwarm boter in een koekenpan en bak de pannenkoekjes (zo’n twee eetlepels beslag per pannenkoek) ongeveer twee minuten per kant.
- Serveer de pancakes met wat siroop/honing en de perziken. Kun je geen dessertsiroop vinden? Gebruik dan een lepeltje perzikvocht.
En? Na deze tropische ricotta pancakes de smaak te pakken van pancakes? Probeer deze dan ook maar eens. Ook leuk om met kids te maken.
Liefs,
#TEAMCHARLIE