Tricolor pasta met limabonen - Charlie's Kitchen

Tricolor pasta met limabonen

Tijd voor een nieuw pastarecept op Charlie’s Kitchen, tricolor pasta met limabonen. De naam zegt het eigenlijk al, een pasta met drie kleuren.

Een smaakvolle pasta die bijzonder kleurrijk is

Ik ging voor een lekkere Italiaanse fusilli. De kleur komt op een natuurlijke wijze tot stand door de biologische tomatenpoeder en spinaziepoeder. De kooktijd was maar 7 minuten, dus deze staat in een handomdraai op tafel. Dat vinden we natuurlijk fijn, een maaltijd die snel op tafel staat, voedzaam is maar vooral ook heel erg lekker. Laat ik dat nu voor jullie hebben gedaan met deze easy peasy pasta.

Om een keer iets anders te gebruiken dan gehakt koos ik voor limabonen. Limabonen worden ook wel boterbonen genoemd, ze zijn boterzacht en iets groter dan hun broers. Limabonen zijn zo veelzijdig. Zo vind ik ze bijvoorbeeld heerlijk in een salade, wraps of, zoals hier, door de pasta.

vegetarische pasta, pastarecept, fusilli, pesto, limabonen

Tricolor pasta met limabonen

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

 • 250 g limabonen, geweekt en gekookt
 • 350 g pasta fusilli tricolore
 • 150 ml slagroom light of cottage cheese
 • 2 el olijfolie
 • 3 el groene pesto (zelf maken is nog lekkerder “recept“)
 • Vers geraspte nootmuskaat
 • Zout en peper

Voor de garnering:

 • 3 el pijnboompitten
 • Parmezaanse kaas
 • Verse basilicum
 1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
 2. Doe deze weer terug in de pan. Voeg nootmuskaat, olie, zout en peper toe en roer door elkaar.
 3. Verwarm intussen de bonen in een pan met de pesto en de slagroom of cottage cheese.
 4. Roer tot het begint te pruttelen. Schep het bonenmengsel door de pasta en meng alles goed door elkaar.
 5. Schep op de borden en garneer met de pijnboompitten. Tenslotte nog wat Parmezaanse kaas en wat verse basilicum er overheen strooien.

Op zoek naar een ander lekker gerecht maar wel vegetarisch? Probeer deze Turkse moussaka eens!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS Heb jij een van mijn gerechten gemaakt? Vergeet jouw creatie niet te delen op social media, mij te taggen of hieronder een comment achter te laten 😀

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders