Het kan echt. Een boek lezen en zo geïnspireerd raken en in goede energie zitten, dat je je leven omgooit. Maar de eerste kleine stap naar groei is ook al heel tof!

Ik ben dol op lezen en dan voornamelijk op boeken die mij verder helpen, inzichten geven en laten groeien als mens. Tijdens mijn burn-out vorig jaar las ik talloze boeken en ik heb hiervan een overzicht gemaakt voor jullie.

Deze boeken mogen niet missen onder jouw neus of leesbril 😉

  1. Master Your Mindset, geschreven door Michael Pilarczyk. Ik las het boek 3 jaar terug en het veranderde mijn leven compleet. De vraag ‘Wat wil je echt?’ bleef maar in mijn hoofd hangen. Ik had geen idee wat ik echt wilde en waar ik in wilde groeien. Dit boek gaf mij de juiste vragen om onderzoek te doen en vervolgens de juiste handvatten om tot actie te komen. Actie om mijn mooiste leven te leven. Een aanrader voor iedereen, het is fijn om te lezen met mooie dagelijkse voorbeelden. Dit is mijn ‘bijbel’ geworden en het geeft elke keer weer nieuwe inzichten.
  2. Je kunt je leven helen, geschreven door Louise L. Hay. Dit boek heb ik cadeau gekregen van een vriendin en het is werkelijk waar het beste ‘selfcare’ boek dat er is. Dagelijks werd ik belemmerd door overtuigingen waar ik soms ook een emotie aanhing. Ik leerde wat affirmeren is; jezelf voeden met positieve gedachten en je onderbewustzijn trainen. Als je iets wilt veranderen in je leven zul je verandering moeten doorvoeren. Ben jij bereid te veranderen? Koop dit boek!
  3. Mindgym, geschreven door Wouter de Jong. Wie echt met zichzelf aan de gang wil, heeft hier een geweldig werkboek aan. Door simpele en prachtige oefeningen ga je lichter in het leven staan. Daarmee bedoel ik makkelijker, positiever en in oplossingen denken. We gaan allemaal naar de sportschool om te trainen, waarom trainen we onze hersenen dan niet?
  4. Think and Grow Rich, herschreven door Michael Pylarczyk. Ik snapte het boek de eerste keer niet. Ik zette door en las hem opnieuw en opnieuw. Dit boek verandert je leven als je bewust leest. Wat staat er echt en wat is de les die je eruit kunt halen. Een prachtig verhaal dat je betovert en aan het denken zet. Voor iedereen die meer uit het leven wil halen, want de grootste kracht is het geloof in jezelf.
  5. Mindlift, geschreven door Kasper van der Meulen. Een boek over hoe hij zijn focus trainde en hiermee dit boek schreef. Heel tof dat het ingedeeld is in hoofdstukken met tijd erbij. Zo weet je precies hoelang je bezig bent. Mijn grootste les uit dit boek was echt dat alles aan te leren is. Als je maar herhaalt en herhaalt en traint!
  6. De fontein, vind je plek, geschreven door Els van Steijn. Heftig en intens. Diepe stof maar ik heb meerdere keren teruggebladerd en gelezen. Hardnekkige patronen in je gedrag zijn vaak terug te voeren naar je familiesysteem. Hoe krijg je meer rust in jouw dagelijkse leven? Aan de hand van de fontein als ‘metafoor’ voor het familiesysteem leer je wat jouw eigen, unieke plek is.
zelfhulpboeken, persoonlijke groei, inspiratie, boeken die je leven veranderen, burn-out