Tijd voor een nieuw pastarecept op Charlie’s Kitchen, tricolor pasta met limabonen. De naam zegt het eigenlijk al, een pasta met drie kleuren.
Een smaakvolle pasta die bijzonder kleurrijk is
Ik ging voor een lekkere Italiaanse fusilli. De kleur komt op een natuurlijke wijze tot stand door de biologische tomatenpoeder en spinaziepoeder. De kooktijd was maar 7 minuten, dus deze staat in een handomdraai op tafel. Dat vinden we natuurlijk fijn, een maaltijd die snel op tafel staat, voedzaam is maar vooral ook heel erg lekker. Laat ik dat nu voor jullie hebben gedaan met deze easy peasy pasta.
Om een keer iets anders te gebruiken dan gehakt koos ik voor limabonen. Limabonen worden ook wel boterbonen genoemd, ze zijn boterzacht en iets groter dan hun broers. Limabonen zijn zo veelzijdig. Zo vind ik ze bijvoorbeeld heerlijk in een salade, wraps of, zoals hier, door de pasta.
Tricolor pasta met limabonen
Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)
- 250 g limabonen, geweekt en gekookt
- 350 g pasta fusilli tricolore
- 150 ml slagroom light of cottage cheese
- 2 el olijfolie
- 3 el groene pesto (zelf maken is nog lekkerder “recept“)
- Vers geraspte nootmuskaat
- Zout en peper
Voor de garnering:
- 3 el pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Doe deze weer terug in de pan. Voeg nootmuskaat, olie, zout en peper toe en roer door elkaar.
- Verwarm intussen de bonen in een pan met de pesto en de slagroom of cottage cheese.
- Roer tot het begint te pruttelen. Schep het bonenmengsel door de pasta en meng alles goed door elkaar.
- Schep op de borden en garneer met de pijnboompitten. Tenslotte nog wat Parmezaanse kaas en wat verse basilicum er overheen strooien.
Op zoek naar een ander lekker gerecht maar wel vegetarisch? Probeer deze Turkse moussaka eens!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS Heb jij een van mijn gerechten gemaakt? Vergeet jouw creatie niet te delen op social media, mij te taggen of hieronder een comment achter te laten 😀