We kennen allemaal Jamie Oliver en hij komt weer met een fantastisch boek, namelijk 7x anders. Vandaag delen wij een review over zijn boek en het recept voor een gruwelijk lekkere tosti met garnalen!
7x anders - wat vond Kim?
Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen bij Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat 7 x Anders – Jamie Oliver.
Iedere keer als Jamie Oliver een nieuw boek uitbrengt met een creatief nieuw thema, denk ik: ‘Hoe doet ie ‘t toch?’. En zijn laatste release 7 x Anders vormt daar geen uitzondering op. Hij nam de 20 meest gebruikte basis-ingrediënten in Groot-Brittanië en maakt er – je raadt het al – zeven totaal verschillende creaties mee. En het mooie is dat hij maximaal 8 ingrediënten per gerecht gebruikt.
Niet alleen proteïne, zoals kip en gehakt, komen aan bod, maar ook aubergines, paddenstoelen en eieren. Het levert een verrassend en bijzonder toegankelijk kookboek op voor iedereen die vastloopt bij het bedenken van gerechten met hun favoriete ingrediënten. Kom je niet verder dan gekookte bloemkool met een sausje? Jamie levert je zeven praktische recepten hoe je die bloemkool ook kan omtoveren tot een risotto, hoe je een prachtige bloemkool met harissa uit de oven op tafel tovert of er een pot pie met kip van maakt.
Spannend? Meestal wel. Omdenken? Zeker weten!
Tosti met garnalen uit het boek van Jamie Oliver
De meeste gerechten zijn meer dan geschikt voor iedere dag en staan binnen een half uur op tafel. Of je doet er iets langer over, maar dan bestaat het meeste werk uit wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan. Easy Peasy, een kind kan de was doen.
Zelf ging ik aan de gang met de sectie gamba. De kebabs waren fingerlicking good en ik geef jullie nu het recept voor garnalentoast!
Nu dan echt...
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 lente-uien
- 160 gram rauwe gamba’s, gepeld
- 2 cm gember, geraspt
- ½ el sojasaus
- 1 ei, gesplitst
- 4 sneetjes witbrood
- 2 el sesamzaad
- 1 el zoete chilisaus
- Snijd de lente-ui samen met de gamba’s fijn. Hou wel een paar gamba’s achter voor later. Doe de gember, sojasaus en eidooier bij het mengsel. Verdeel over twee boterhammen. Leg daarna een snee brood op de andere, zodat je een tosti hebt.
- Smeer de tosti’s in met het eiwit en bestrooi met het sesamzaad. Druk het zaad goed aan. Halveer de gamba’s en druk die ook op de broodjes.
- Gebruik voor het bakken een pan of een contactgrill. In een pan doe je dat in 1 el olijfolie, 2,5 minuten aan iedere kant of 3 minuten tussen de grill.
- Serveer meteen met de chilisaus.
Bestel hier hier boek 7x anders van Jamie Oliver
Nog meer Jamie? Probeer deze dan ook eens!