Het is tijd voor een heerlijk recept met een Aziatische bite, Thaise mosselen. Perfect als voorgerecht voor 2 personen of als hoofdgerecht met wat brood erbij.
Waarom mosselen gezond zijn?
Mosselen zijn rijk aan eiwitten die bijdragen aan de opbouw van je cellen, ze geven een verzadigd gevoel, zijn mager, want bevatten weinig vet en dragen bij aan spieropbouw en onderhoud!
Daarnaast zitten mosselen ook boordevol mineralen, ijzer en vitaminen. Goed voor je energieniveau :D!
Thaise mosselen
Wat heb je nodig:
(Als voorgerecht voor 2 personen)
Als je het als hoofdgerecht wilt eten, zorg dan dat je ongeveer een kilo mosselen persoon rekent.
- 1 el citroengras (potje, wij gebruikten Go-Tan)
- 2 el gember (geraspt)
- 1 rode peper (pitten verwijderd en fijngehakt)
- 1 el gele currypasta
- 500 gram mosselen
- 150 ml kokosmelk
- 1 limoen (sap)
Optioneel: lente-ui (in ringetjes gesneden), koriander (gehakt), rode peper (in ringetjes gesneden)
- Zet een wok op het vuur. Bak er de gember, citroengras, rode peper en currypasta in. Doe er de mosselen bij en blus af met kokosmelk.
- Breng op smaak met het limoensap en peper. Zet een deksel op de wok en laat de mosselen op hoog vuur opengaan. Dat duurt ongeveer vier minuten.
- Verdeel de mosselen over vier borden en strooi er desgewenst lente-ui, koriander en rode peper over. Serveer meteen!
Wij zijn zo benieuwd naar jouw creatie, vergeet het niet met ons delen op social media! Volg ons dagelijks hier op Instagram!
PS De smaak van vis te pakken? Probeer dan ook deze salade met vis eens. Zo klaar en lekker!!!!
Eet smakelijk!
#TEAMCHARLIE