Wie kent ze niet: de split ijsjes van vroeger. Heerlijk hoe het roomijs langs je kin liep door de warmte. Wij hebben goed nieuws: deze intens lekkere smaak kun je ook beleven in een smoothie. En dan hoeft het niet eens zomer te zijn!

Ik wilde eigenlijk geen Paasrecepten gaan maken, ik heb het zo druk en dacht: dit laat ik even. Maar ja, dan loop je door de supermarkt en zie je al dat lekkers, krijg je van iemand paaseitjes en begin je zelf ook weer plannen te maken. Gelukkig is daar Kim die het Paas-project heeft opgepakt.

Bananen, paassmoothie, split ijsjes

Rijpe bananen

Misschien verwacht je het niet, maar voor dit recept gebruiken we ook bananen. In een rijpe banaan zit veel magnesium, wat goed is voor onze ontspanning en onze spieren. Maar ook bevat de banaan veel vezels en vitamine B die je meer energie geven!

Wat heb je nodig:
(voor 1 smoothie)

  • 150 ml amandelmelk
  • 100 ml verse jus
  • 1 banaan (het liefst met bruine spikkels voor de extra zoete smaak)
  • 1 hand bevroren mangostukjes
  • 1/2 tl vanillepoeder (het liefst ongezoet)

Even alles in de blender en klaar is Kees!

En weet je wat tof is? Jij, als Charlie’s Kitchen fan, kan wekelijks supertoffe prijzen winnen door jouw creatie te delen op social media en Charlie’s Kitchen daarin te taggen. Leuk als je meedoet!