Dit is waarom jij niet verandert - Charlie's Kitchen

Dit is waarom jij niet verandert

Als je dit artikel gelezen hebt gaat je leven compleet veranderen. Het geeft je zo’n inzicht in je eigen gedrag dat het kwartje gaat vallen. Want waarom zie je dat anderen het wel lukt om af te vallen? Of hun droombaan te vinden? Waarom lukt het een ander wel liefde voor zichzelf te voelen of veel energie te hebben? Ik vertel je het vandaag!

Spiegel voor je neus!

Afgelopen week had ik heel veel 1 op 1 sessies staan met de deelnemers van mijn #ECHTINBALANS programma.

Wat bij ontzettend veel mensen terugkwam is dat ze weinig zelfvertrouwen hebben omdat ze weinig of geen (langdurige) verandering zien op sommige vlakken. Ze zitten inmiddels in week 4, ik weet, na 4 jaar ervaring, dat tussen week 4 en 6 in het programma men de spiegel voor de neus krijgt. Want wat zeg ik altijd?

Alles begint bij jezelf!!!

Ik kan je als coach alles leren of vrienden kunnen je iets vertellen of je partner kan je een inzicht geven of een les delen, maar als JIJ er niks mee doen zal je nooit veranderen. Zal je geen ander gedrag vertonen en dus ook geen ander resultaat krijgen!

Dat noem ik ontsnappen van jezelf en hoe doen we dat dan? Je ontsnapt aan de kans jezelf echt te leren kennen en het leven te creëren wat JIJ wil door je niet op te geven voor mijn programma bijvoorbeeld. Je ontsnapt aan jezelf en het echte leven door jezelf weg te houden van de mensen die je kunnen helpen. 

verandert, verandering, echtinbalans, schuldgevoel

Maar je doet het ook dagelijks. Elke dag weer opnieuw. Ik zal je uitleggen hoe!

Iemand vertelt je iets, geeft bijvoorbeeld feedback of een mooi inzicht en jij zegt JA MAAR…

Wat je eigenlijk zegt is: ik heb je gehoord maar ik ben lekker eigenwijs en doe er niks mee. Ik zal het wel beter weten, ik doe het toch op mijn manier. Zo blijf je staan op de plek waar je staat of zoals Dokter Juriaan het zo mooi zegt: 

“Je blijft staan in de wachtkamer van je eigen leven”

Daarnaast spreken we vaak met MOETEN. Ik moet de was nog opruimen, ik MOET sporten, ik MOET dit, ik moet dat. Wat je eigenlijk zegt is dat er een grotere macht is die voor jou bepaalt wat je wel of niet moet doen. Dat is bullshit je KIEST ervoor  om de was te doen, je kiest ervoor om te sporten. Alles is een keuze. Als je kiest om iets te doen creëer je ook de ruimte iets NIET te doen. Dan sta jij dus weer aan het roer van je eigen leven. Daar moet je je  bewust van worden!

Lastig...

Op het moment dat iets lastig wordt zetten we ons gevoel in; ik wil stoppen met deze relatie en wilde hem dat gister vertellen, maar het moment voelde niet goed. Dit is vermijdend gedrag. Jezelf saboteren bij datgene wat echt moet gebeuren of een betere versie van jezelf te worden. Om gelukkiger te worden! Om dicht bij jezelf te blijven!

Maar we kruipen ook vaak weg achter schuldgevoel. Het is de ideale escape want het leidt de aandacht af van de datgene waar het eigenlijk om gaat. Een voorbeeld: je hebt de verjaardag van je beste vriendin afgezegd omdat JIJ je echt niet lekker voelde. Je was moe en overprikkeld en voelde duidelijk dat je over je grens ging. Je had echt even tijd met jezelf nodig. Vervolgens zegt je vriendin de volgende dag aan de telefoon wanneer je haar vraagt: hoe was het? Ja super leuk maar vond het zo jammer dat je er niet was, heb je er wel echt bij gemist. Jij voelt je schuldig en vanuit dat schuldgevoel ga je nieuw gedrag vertonen.

Maar schuldgevoel is slechts een escape om van jezelf weg te lopen, want waarom had jij tijd voor jezelf nodig? Omdat het echt even niet goed ging. Het was teveel! Schuldgevoel is een excuus om weer van jezelf weg te lopen en op te lossen wat nodig was.

En dan het woord SOMS. Dat is ook een prachtige voorbeeld van ontsnappen aan jezelf. En het zusje van soms is proberen. Allebei escapes, want wat wil je echt? En waarom doe je maar SOMS wat goed voor je is en waarom PROBEER je alleen gezonder te leven? Waarom DOE je het niet gewoon?

Dit ontsnappingsgedrag inzien is zo waardevol. Dus is het nu tijd om te KIEZEN voor verandering. En dat is dus wat ik doe als coach in mijn #ECHTINBALANS programma. Want ik leer je alles wat je nodig hebt en wat je mag doen voor een energiek leven vol zelfvertrouwen met rust in je hoofd en lijf. Maar als jij groei-vermijdend gedrag vertoont of, zoals ik in deze aflevering duidelijk uitleg, als jij wegrent van jezelf van dat wat jij NODIG hebt, dan ga je nooit die verandering doormaken. Je bent je eigen saboteur!!!

En dan de grootste valkuil die er is en die ik ALTIJD hoor

Als… dan…

  • Als mijn kinderen groot zijn, dan ga ik iets voor mijzelf doen.
  • Als ik het rustiger op het werk heb ga ik je #ECHTINBALANS programma doen.
  • Als het mooi weer wordt, dan ga ik weer hardlopen.
  • Als ik 10 000 euro op mijn spaarrekening heb dan ga ik meer genieten van mijn leven.

Snap je hem?
Het gaat om NU. Hier en nu. Alles uit vandaag halen. Alles vandaag uit jezelf halen! 

We kunnen onszelf ook eindeloos verliezen in de waarom vraag. Waarom doen we wat we doen. En maar graven naar waarom doe ik dit nou? En dat is super waardevol, want zolang jij het antwoord niet weet kun jij lekker blijven doen wat je doet en zal je altijd hetzelfde resultaat hebben.

Gedrag doorbreken is de sleutel tot GENIETEN van het leven en je leven leven op jouw voorwaarden en de dingen doen waar JIJ blij en gelukkig van wordt!

Meer weten over mijn programma? Kijk dan hier. Heb je vragen? Stuur me dan een DM of mailtje.

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

1 reactie op “Dit is waarom jij niet verandert”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders