Zodra de temperatuur omhoog gaat, steken wij de barbecue aan in onze tuin. Op Charlie’s Kitchen vind je genoeg inspiratie om van jouw BBQ feestje een succes te maken. Vandaag een gezond recept voor een salade met watermeloen met een frisse nasmaak!

Watermeloen als zomerse verkoeling

Misschien ben jij iemand die watermeloen gewoon heel vervelend vindt eten vanwege de pitjes. Maar ik zou hier toch overheen stappen, want deze vrucht bestaat voor 95% uit water en ons lichaam heeft veel water nodig. Zo kunnen we onze voedingsstoffen beter opnemen, krijgen we meer energie en kunnen we afvalstoffen beter afvoeren.

Maar deze meloen is niet alleen een heerlijke zomerse verkoeling. Heb je bijvoorbeeld weleens de watermeloen-vodka challenge gedaan?!

watermeloen, bbq, salade
Simpel maar oh zo lekker deze meloen salade

Frisse salade voor bij de BBQ

Wat heb je nodig:
(voor 2- 3 personen)

  • 700 gram watermeloen in stukjes
  • 200 gram feta
  • 1 bosje verse munt
  1. Snijd de muntblaadjes fijn. Houd je niet zo van munt? Let dan op de hoeveelheid. 
  2. Hussel de munt en meloenstukjes door elkaar in een grote kom.
  3. Brokkel de feta hier overheen en hussel opnieuw.

TIP: voeg honing toe voor wat zoetigheid!

Nog meer bbq recepten? Wat vind je van deze garnalenpakketjes? Of deze courgettes?

YES!!! Mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom: een eigen kookboek uitbrengen. En niet zomaar een kookboek. Een betaalbaar kookboek dat ervoor zorgt dat jij met gemak heerlijke en vooral voedzame maaltijden op tafel krijgt. Dat je smaakpapillen worden verrast en dat jij punten scoort bij degene waar jij misschien voor kookt.

Een boek dat je dagelijks kunt openslaan voor inspiratie, met makkelijke ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Een boek met genoeg variatie zodat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor jij gaat bruisen van energie. En misschien wel het allerbelangrijkste: #ECHTINBALANS!

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?

Pre-order mijn eerste kookboek dan hier of klik op de knop hieronder.