Wil jij even een intens genietmoment voor jezelf creëren maar wel een bewuste keuze maken? Stap zelf eens de keuken in en maak deze sticky caramel repen met pure chocolade als tussendoortje voor bij de koffie of thee. Echt genieten en nog super leuk om te maken ook!
Stick to the plan
Bezig met afvallen of een gezondere leefstijl? Bedenk eens, voordat je iets in je mond stopt, waarom je dat eet. Geeft het je energie? Maakt het je blij? Helpt het je om dichter bij je doel te komen?
Sticky caramel repen met pure chocolade
Wat heb je nodig:
(voor 8 repen)
- 75 gram pompoenpitten
- 1 banaan
- 100 gram havermout
- sap van een 1/2 citroen
- snuf zout
- 1 el agave siroop (of honing)
- 25 gram geraspte kokos
- 1 el kokosolie + een beetje extra voor het invetten
- 3 el appelstroop
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan op laag vuur in ongeveer 10 minuten.
- Doe de havermout, banaan, citroensap, snuf zout, honing, kokos en de kokosolie in de keukenmachine.
- Pak een ovenschaaltje, vet deze even in met wat kokosolie, doe het mengsel hierin en druk iets aan. Zet zo’n 20 minuten in de oven.
- Ondertussen zijn de pitten geroosterd, voeg nu de appelstroop toe aan de pitten en voeg wat zout toe.
- Wanneer de cake klaar is haal je deze uit de oven en giet je de pitten & appelstroop eroverheen. Zet het dan minstens 2 uurtjes in de koelkast (een half uurtje in de vriezer kan ook).
- Snijd in 8 stukken.
Liefs,
Charlie & Christa (klik hier als je wil weten wie deze topper is!)
P.S.: Deze Snickers, maar dan anders, wil je ook echt niet missen. Het recept vind je hier!