Nog nooit had ik van ‘bircher muesli’ gehoord, totdat Kim mij een portie kwam brengen. Eigenlijk is het niet heel anders dan overnight oats, maar toch: ik ben verslaafd. Ik houd van goed en stevig ontbijten en deze smaken bij elkaar waren echt een verrassing!

Genoeg energie met haver

Havermout is rijk aan vezels en verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan een vol gevoel na de maaltijd. Daarom start ik graag in de ochtend met havermout. Het geeft je langdurige energie en tot aan de lunch heb ik geen last van snaaimomenten!

Heerlijk ontbijt met bircher muesli

Wat heb je nodig:
(voor 4 porties)

  • 250 gram havermout
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl vanillepoeder
  • ½ sinaasappel (sap en rasp)
  • 1 banaan
  • 500 ml amandelmelk
  1. Mix het fruit met de kruiden en de amandelmelk tot een glad geheel in de blender. Schep hier de havermout doorheen, doe het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze minimaal 8 uur in de koelkast.
  2. Neem ‘s ochtends mee of serveer in een bakje met vers fruit, noten en/of granola.
bircher muesli, havermout, muesli, havermout ontbijt
Zo gepiept dit ontbijt met bircher muesli. Maar lekker!

Nog een lekker recept voor een gezond ontbijtje? Probeer deze dan ook eens.

Meer energie en balans in je leven?

Wil jij je energiek voelen, lekkerder in je vel zitten en weten wat een leven #ECHTINBALANS is? Met plezier gezonde maaltijden koken maar vooral ook genieten van eten en het leven? Klik hier voor meer informatie over het programma dat ik speciaal voor vrouwen bedacht, om jullie echt verder te helpen!