Deze Spaanse aardappeltortilla doet me denken aan de camping in Spanje vroeger. Lekker met pittige worstjes van de BBQ erbij.
Bij mij thuis zijn aardappels niet weg te denken, wij Nederlanders zijn echte aardappeleters toch? De laatste jaren zijn we wel op zoek naar andere creaties, steeds meer afwisseling en bijzondere smaken. De populariteit van de zoete aardappel is enorm, had je dit recept al geprobeerd? Maar deze zoete aardappeldip is ook echt lekker en vergeet ook niet deze quiche.
Ik kies graag voor biologische aardappelen, ze worden geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, groeien langzamer en rijpen natuurlijker.
Spaanse aardappeltortilla
Wat heb je nodig:
(grote quiche vorm)
- 500 gram aardappelen
- 3 el olijfolie
- 3 handen spinazie
- 5 eieren
- 1 el rode paprika poeder
- 2 el peterselie
- 2 el oregano
- 3 pomodori tomaten
- 100 gram geitenkaas of feta
- 2 rode uien
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de aardappelen schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
- Maak de 2 uien schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olijfolie in een pan en verdeel de uienringen en aardappelen hierin.
- Klop intussen in een kom de eieren los met paprikapoeder, wat zout en peper, peterselie en 1 el oregano.
- Doe het aardappel/ui mengsel uit de pan erbij en roer als laatste de spinazie er doorheen.
- Doe dit mengsel in de quichevorm, snijd de tomaat in plakken en beleg hiermee de tortilla.
- Bedek met de geitenkaas of feta en bak de tortilla in 25 minuten goudbruin.
Wil je er wat extra pit aan geven? Voeg bijvoorbeeld sambal toe of een lekkere pittige salami!
Liefs,
Charlie’s Kitchen