Zoete aardappeldip

Zoete aardappeldip

Zoete aardappeldip van Nigella en een beetje van Kim!

Kim, wil je gastblogger worden? Huh?! Wat? Sorry?! Ik zit midden in een vurig appbetoog over koken uit kookboeken. Kim, ik meen het… Maar lieve Charlie, wat moet ik in vredesnaam over mezelf vertellen? Nou, gewoon dat je mooie foto’s maakt, ook van koken houdt, graag kookboeken voor me test. En dat je lekker gek en hartstikke lief bent.

Wie is Kim?

Kijk, die introductie heeft Charlie alvast voor me gedaan. Jullie kennen me misschien als de vaste fotograaf van Charlie en als je haar volgt op social media heb je ongetwijfeld werk van me voorbij zien komen. Ik ben Girlboss van mijn eigen fotografiebedrijfje Unbloom Fotografie.

En ik zal het maar eerlijk toegeven: ik heb een kookboekenverslaving. Iedere maand smokkel ik een paar nieuwe exemplaren ongezien het huis in. Dat lukt nog wel, maar de ruimte die al die boeken innemen, begint zo langzamerhand wel een probleem te worden. Laat ik het zo stellen: een nieuwe handtas of een nieuw jurkje is makkelijker verdekt op te bergen. Nu zijn al die kookboeken wel prachtig studiemateriaal voor me.

Mijn hart ligt, naast lifestyle- en gestylde kinderfotografie, bij foodfotografie.

Gelukkig vind ik koken ook een feestje. Waar Charlie regelmatig de keuken in duikt om zelf met spannende receptuur op de proppen te komen, pak ik zelf liever een kookboek uit de kast. Niet om een recept tot op de letter op te volgen, want dat is voor mij nagenoeg onmogelijk. Twee kleine issues: in recepten worden in de regel mijns inziens veel te weinig kruiden gebruikt en ik doe altijd eerst wat ik denk dat er volgens het recept moet gebeuren. De denkwijze van de kookboekenschrijver en die van mij komen nog wel eens niet over een. Gelukkig mislukt een gerecht zelden volledig, maar als dat gebeurt ben ik zo ontdaan dat ik uit principe weiger nog een hap te eten. Gekke eigenschap, ik weet het.

Heel veel kook boeken…

Ik kook dus uit kookboeken. En ik heb er veel. Heel veel. Misschien wel te veel. En daar had ik het dus met Charlie over. Ik vind het niet tof als die prachtige boeken spik en span in de kast blijven staan, dus plan ik mijn weekmenu’s aan de hand van een of twee kookboeken.

Sommige boeken zijn zo inspirerend dat ik geen ander boek nodig heb om de hele planning rond te krijgen. Simply Nigella van de Britse topkokkin Nigella Lawson is zo’n boek. Ik heb deze week niet minder dan zeven (!) snacks & gerechten uit het boek op de planning staan. Van brocamole (guacamole op basis van broccoli) tot kalkoengehaktballetjes in groene curry. En van gele linzensoep tot een snelle variatie op de Ceasar Salad. In dit huis eten we de hele week licht, luxe en simpel. Precies wat het boek belooft en het maakt het meer dan waar: in smaak, in gemak en in verrassing. Nigella maakt verrassende combinaties, waardoor simpel in eens bijzonder wordt. En het mooiste: je staat er niet uren voor in de keuken.

Zoete aardappeldip

Een van de toppers uit het boek kost wel een beetje voorbereidingstijd (je moet iets in de oven gooien en wachten), maar voor de rest is er geen fluit aan. En je zet wel een zeer verrassend hapje op tafel tijdens een feestje, namelijk de zoete aardappeldip!

Zoete aardappeldip

Wat heb je nodig?

  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 bol knoflook
  • 2 limoenen (rasp van 2, sap van 1)
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl zeezout
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 3 tl geraspte gember
  • 2 el granaatappelpitjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prik gaatjes in de aardappel(s) en leg deze in een ovenschaal.
  3. Snij de knoflookbol door de helft en bedruip deze met een beetje olie. Wikkel de helften in zilverfolie.
  4. Leg de zoete aardappels en de knoflook ongeveer een uur in de oven. Je kunt de knoflook na drie kwartier uit de oven halen, maar dat hoeft niet perse. De zoete aardappel moet van binnen zacht zijn. Haal uit de oven en laat de aardappel en knoflook afkoelen.
  5. Verwijder de schil en de eventueel verbrande stukjes van de aardappel. Gooi in een keukenmachine.
  6. Haal de stukjes gepofte knoflook uit de schil. Dat is ff een rotklusje. Gooi ook in de keukenmachine.
  7. Voeg de rasp van 2 limoenen, het sap van 1 limoen, het paprikapoeder, het zout, de kikkererwten en de gember toe. Laat de keukenmachine draaien tot het een mooie puree is.
  8. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
  9. Schep in een mooie schaal en strooi de granaatappelpitjes eroverheen. Serveer met groente, tortillachips of – mijn favoriet – papadums uit de magnetron.

Enjoy de zoete aardappeldip!

Zoete aardappeldip

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 gedachtes op “Zoete aardappeldip”

  1. Pingback: Spaanse aardappeltortilla - Charlie's Kitchen

  2. Pingback: Spaanse aardappeltortilla - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches