Zoete aardappel, de nieuwe hype van het moment!

Maar potverdikkie wat zijn die dingen lekker! Zoete aardappel frietjes, stamppot of chips, je kan het zo gek niet bedenken en het is echt zo lekker. Nog nooit geprobeerd? Haal ze nu in huis en maak deze overheerlijke taart.

Hartige taart van zoete aardappel

Wat heb je nodig:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 paprika (liefst geel of rood)
  • 5 champignons
  • 1 rode ui
  • 2 el kikkererwtenmeel (of boekweit-, of spelt- of volkorenmeel)
  • 4 el kokosolie
  • 2 tl tijm
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper
  • 3 eieren
  • 2 el ricotta (of yoghurt)
  • Parmezaanse kaas

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze beetgaar.
  3. Giet de aardappelstukjes af en stamp tot puree.
  4. Voeg de kokosolie, tijm, Italiaanse kruiden, zwarte peper en kikkererwtenmeel toe aan de puree.
  5. Snijd de groente fijn en schep door de puree heen.
  6. Kluts de eieren, met de ricotta en Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens) en voeg dit toe aan de aardappel/groentepuree.
  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het mengsel erin.
  8. Schuif in de oven en bak in 35 minuten goudbruin.

 

Heerlijk als tussendoortje, lunch of avondeten met een salade ernaast.

Liefs,
Charlie’s Kitchen