Snelle romige linzensoep met garnalen - Charlie's Kitchen

Snelle romige linzensoep met garnalen

Deze romige linzensoep met garnalen komt uit het boek Elke dag Anders van mijn lieve en gewaardeerde collega Fatima van uit de keuken van Fatima!

Anders?

Iedere dag een snelle maar overheerlijke maaltijd op tafel? Fatima El Irari van Uit de keuken van Fatima laat in haar tweede boek Elke dag anders wederom zien dat lekker koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en geen dag hetzelfde. Ze zet in een handomdraai de lekkerste Marokkaanse gerechten op tafel maar ook met hetzelfde gemak parmazaan kip, chocolade panacotta en bitterballen. Van gerechten die je met een gerust hart iedere dag kunt eten omdat ze super voedzaam zijn tot snacks waarvan je op speciale momenten kunt genieten. Super praktisch, full proof en lekker gevarieerd.

BESTEL HIER HAAR BOEK

Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!

Romige linzensoep met garnalen, Fatima

Maar dan de romige linzensoep...

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 wortel in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl harissa
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 150 gram rode linzen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram cocktailgarnalen
  • 1 liter kokend water
  1. Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui met knoflook voor 2-3 minuten.
  2. Voeg de tomaat, wortel, zout, harissa, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder toe.
  3. Bak alles 4-5 minuten op halfhoog vuur.
  4. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  5. Doe de linzen, tomatenpuree en het bouillonblokje in de pan. Meng goed.
  6. Giet het water erbij. Laat 8-10 minuten doorkoken tot de linzen zacht zijn.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
  8. Zet de pan terug op het vuur en laat de garnalen 4-5 minuten meekoken.
  9. Breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen.

Wil je weten wat je nog meer met linzen kunt doen? Nou bijvoorbeeld dit!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders