Met deze simpele lunch voed je jouw lichaam op de juiste manier en ben je ook nog eens intens aan het genieten! Deze simpele eiwrap met zalm is rijk aan nieuwe energie en zorgt voor een verzadigd gevoel.
Omega is super belangrijk!
Wist jij dat we allemaal veel te weinig omega 3 binnenkrijgen en dat iedereen dit nodig heeft als basis supplement?
Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut help ik dagelijks mijn cliënten toe naar een goed werkend lichaam. Dit draagt bij aan meer energie, een plattere buik en een gezonde huid.
Je kan er voor kiezen om je omega los te kopen, dit kan je HIER doen (kortingscode: echtinbalans).
Zelf gebruik ik dagelijks de supplementen van Vitaily. Alles wat je nodig hebt aan basis in 1 zakje, hoe makkelijk wil je het hebben. Dit maakte het voor mij laagdrempelig en zo werd het voor mij makkelijk een gewoonte. Hier vind meer informatie over Vitaly. Ook hier is de kortingscode echtinbalans.
Maar waarom is voldoende vette vis eten en dagelijks Omega slikken zo belangrijk?
De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA en DHA. Deze zijn vooral te vinden in zeevis en schaaldieren, maar ook in algen. EPA en DHA zijn belangrijk voor mensen. Je kan EPA en DHA maken van het plantaardige omega 3-vetzuur ALA (van de alg).
DHA en EPA zijn goed voor het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA). DHA draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie, meer focus, concentratie en een mooiere huid. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg extra als supplement.
Daarnaast is het belangrijk minimaal tweemaal per week vette vis te eten, dagelijks voldoende zaden (ik gebruik deze elke dag met kortingscode charlieskitchen) en met regelmaat een beetje olijfolie!
Tijd om te lunchen?
Of toch de eiwrap als ontbijt? Beide kan 😉
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 4 eieren
- 1 scheutje melk naar keuze
- peper en zout
- 2 handjes cherrytomaatjes
- 2 handjes veldsla
- 120 gram zalm
- 2 el pittige hummus
Optioneel: vervang de hummus door roomkaas light. Bak 2 handjes gesneden champignons mee!
- Klop de eieren los met een scheutje melk en maak op smaak met de peper en zout. Zet een pan op het vuur, doe er een klein beetje boter in en giet het eimengsel erin. Bak om en om totdat het ei gestold is.
- Terwijl het ei iets minder warm wordt (of je laat het helemaal afkoelen) snijd je de tomaatjes doormidden.
- Smeer de eiwraps in met de hummus, beleg met de zalm, tomaatjes en veldsla. en rollen maar!
Eet smakelijk!
Nog een wrap proberen? Deze is ook mega lekker!