Bloemkool couscous met feta en lekker veel groenten - Charlie's Kitchen

Bloemkool couscous met feta en lekker veel groenten

bloemkool, couscous, feta, groenten

Als je een keer wat anders en “lichter” wil vol ENERGIE is deze bloemkoolcouscous een dikke aanrader voor je. Rijk aan vitaminen en mineralen zodat jij lekker in je vel zit! Dit gerecht kan als bijgerecht of hoofdgerecht. 

Wat mag je dan eten voor meer energie?

Dat is toch wel de meest gestelde vraag die ik krijg via mijn Instagram. Volg je mij daar trouwens al? Ik geef dagelijks tips over eten en over energie. Volg mij hier. 

Wat je eet ben je zelf zeggen ze ook wel. Alles waarmee jij je voedt (alle zintuigen) wordt onderdeel van jou.

Dat is een mooie om over na te denken hè? Ik vertel hier alles over in mijn energie-challenge. Meer informatie vind je hier. 

MAAR!!! Wat mag je dan eten…?

Laten we makkelijk beginnen: voeg meer groenten toe aan je eetpatroon. Lekker veel kleur. Hoe meer kleur hoe meer energie. En voeg aan elke maaltijd ook eiwitten toe. Die zitten o.a. in ei, vlees, vis, gevogelte, peulvruchten en zuivel. 
Eiwitten zorgen ervoor dat jij een stabiele energie krijgt en dat je verzadigd bent. Zeg maar doei tegen snaaitrek!

bloemkool, couscous, feta, groenten

Het recept van deze bloemkool couscous!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

LET OP! Dit gerecht kan als bijgerecht of hoofdgerecht. Als bijgerecht is deze goed voor 3 personen. Als hoofdgerecht voor 2 personen. Let wel op dat je dan niet voldoende eiwitten binnenkrijgt, dus voeg wat kip, peulvruchten of ei toe. 

 • 300 gram bloemkool couscous (je hebt verschillende soorten hier een voorbeeld)
 • 1/3 komkommer
 • 60 gram feta
 • 2 handjes walnoten
 • bosje verse munt
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • peper en zout
 • honing 
 • olijfolie
 1. Bak de couscous even om en om in een pan. Je kan deze eventueel op smaak brengen met peper en zout. Of olijfolie en een beetje honing.
 2. Maak beide paprika’s schoon en snijd in reepjes. Krijg je snel een opgeblazen gevoel van paprika? Bak ze dan ook even om en om voordat je ze door de couscous doet. 
 3. Snijd de komkommer in halve maantjes.
 4. Maak de munt fijn, hak de walnoten fijn en brokkel de feta. 
 5. Hussel alles in een saladekom en het is klaar om te serveren. 

Makkelijk toch? Nog meer couscous recepten? Deze is bijvoorbeeld ook superlekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders