Wat kan mijn moeder toch waanzinnig koken. Ik heb het natuurlijk niet van een vreemd. Zie hier deze runderstoof met pappardelle pasta. Om te smullen doordeweeks, maar extra lekker tijdens het weekend!
pappardelle pasta
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 2 el olijfolie
- 800 gram runderlappen (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 300 ml rode wijn
- 2 blikken gepelde tomaten
- 400 gram pappardelle
- 75 gram Parmezaanse kaas
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoge stand rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak alles samen circa 3 minuten.
- Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht is verdampt.
- Voeg de tomaten en 100 milliliter water toe en roer door.
- Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
- Roer regelmatig door en voeg eventueel nog wat water toe.
- Trek het vlees los met 2 vorken en laat nog even pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Roer de Parmezaanse kaas door het vlees met eventueel wat kookvocht van de pasta en breng het op smaak met zout en peper.
- Serveer het stoofvlees met de pasta en strooi wat extra Parmezaanse kaas erover als je dat lekker vindt 😉
Vega?
Je zal het niet geloven maar ook dit gerecht dan ontzettend lekker zijn op de vega manier. Vervang het vlees door linzen die voorgekookt zijn! Simpel maar heel erg makkelijk en zoals altijd super lekker!
Liever een stoofpotje met kip? Had je deze al gezien?