Ik ben dol op stoofpotjes. Deze kipstoofpot met oregano is één van mijn favorieten en ik vind zeker dat dit stoofpotje ook een feestje is bij het kerstdiner! De tijd dat we met de hele familie zaten te gourmetten en lappen vlees en brood aan het wegwerken waren is voorbij.
Dit jaar gaan we lekker zelf koken en ik hoop jullie door middel van mijn recepten te inspireren tot het maken van een fantastisch kerstdiner. Maar ook hoop ik jullie tegelijkertijd een stukje bewuster te maken dat het niet allemaal veel en vet hoeft te zijn, maar dat een menu met wat kleine aanpassingen een stuk gezonder kan zijn.
Kipstoofpot met oregano
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 4 kippendijen
- 4 kipbraadsticks
- 1 tl kaneel
- 1 citroen
- 6 tenen knoflook
- 3 takjes verse oregano
- 140 ml droge witte wijn
- 3 el olijfolie
- peper en zout
- 200 gram couscous
- 3 stengels bosui
- 1 limoen
- Kruid de kip met zout, peper en kaneel.
- Rasp de limoen.
- Was de citroen goed af en snijd in flinterdunne plakjes.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin.
- Verdeel de knoflooktenen, plakjes citroen en de oregano rondom de kip.
- Schenk de wijn er bij en stoof nu de kip met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten gaar.
- Draai de kippetjes regelmatig om!
- Kook ondertussen de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Snijd de stengels bosui in rondjes en voeg dit samen met de rasp van de limoen bij de couscous.
- Serveer de kipstoofpot samen met de heerlijke frisse couscous.
Nog meer inspiratie voor de kerstdagen?
🎄 Heb je het stamppotbuffet al gezien?
🎄 En een beetje balans in je kerstmenu? Download dan hier gratis het complete in balans kerstmenu.
🎄 Wil je flink uitpakken? Kies dan voor het geniet menu.