Kerst hoofdgerecht: Kipstoofpot met oregano - Charlie's Kitchen

Kerst hoofdgerecht: Kipstoofpot met oregano

Ik ben dol op stoofpotjes. Deze kipstoofpot met oregano is één van mijn favorieten en ik vind zeker dat dit stoofpotje ook een feestje is bij het kerstdiner! De tijd dat we met de hele familie zaten te gourmetten en lappen vlees en brood aan het wegwerken waren is voorbij.

Dit jaar gaan we lekker zelf koken en ik hoop jullie door middel van mijn recepten te inspireren tot het maken van een fantastisch kerstdiner. Maar ook hoop ik jullie tegelijkertijd een stukje bewuster te maken dat het niet allemaal veel en vet hoeft te zijn, maar dat een menu met wat kleine aanpassingen een stuk gezonder kan zijn.

Kipstoofpot met oregano

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 4 kippendijen
 • 4 kipbraadsticks
 • 1 tl kaneel
 • 1 citroen
 • 6 tenen knoflook
 • 3 takjes verse oregano
 • 140 ml droge witte wijn
 • 3 el olijfolie
 • peper en zout
 • 200 gram couscous
 • 3 stengels bosui
 • 1 limoen
 1. Kruid de kip met zout, peper en kaneel.
 2. Rasp de limoen.
 3. Was de citroen goed af en snijd in flinterdunne plakjes.
 4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin.
 5. Verdeel de knoflooktenen, plakjes citroen en de oregano rondom de kip.
 6. Schenk de wijn er bij en stoof nu de kip met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten gaar.
 7. Draai de kippetjes regelmatig om!
 8. Kook ondertussen de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking.
 9. Snijd de stengels bosui in rondjes en voeg dit samen met de rasp van de limoen bij de couscous.
 10. Serveer de kipstoofpot samen met de heerlijke frisse couscous.

Nog meer inspiratie voor de kerstdagen?
🎄 Heb je het stamppotbuffet al gezien?
🎄 En een beetje balans in je kerstmenu? Download dan hier gratis het complete in balans kerstmenu.
🎄 Wil je flink uitpakken? Kies dan voor het
geniet menu.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders