In Nederland zijn we nooit vies van een lekkere stamppot toch? Vandaag serveren wij een romige stamppot met prei en gerookte kip. Omdat de prei ook wel eens in het zonnetje gezet mag worden. 😉
Prei?
Jazeker, de prei. Een groente die vaak alleen in de soep of in de wok wordt gebruikt. Dat terwijl deze smakelijke groente extra smaak kan geven aan ieder gerecht en daarbij ook nog eens supergezond is!
Prei is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan onze weerstand en een mooie huid. Extra fijn in de herfst en winter! Prei bevat ontzettend veel vezels, die zorgen voor een goede stoelgang en een verzadigd gevoel na de maaltijd.
Kortom: ik daag je uit meer prei te eten!
Prei-stamppot
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 1 kilogram kruimige aardappels
- 2 preien
- 2 uien
- 125 gram verse roomkaas met kruiden
- 200 gram gerookte kip
- 50 gram walnoten
- Geraspte kaas naar smaak
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim kokend water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snijd de prei en uien in halve ringen. Verhit de olie en bak de prei en uien 10 minuten op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze.
- Meng het preimengsel, de roomkaas en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de prei-stamppot meteen en bestrooi met walnoten en wat geraspte kaas.
Wil jij meer weten over een gezond eetpatroon? Wil jij weten hoe je zonder schuldgevoel kunt genieten, maar wil je vooral de kennis hebben over wat jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren? Maandelijks coach ik meerdere vrouwen via mijn #ECHTINBALANS programma. Wil je meer weten en ontdekken of dit misschien iets voor jou is? Kijk hier!
Nog meer lekkere recepten met prei? Of een andere stamppot? Klik dan hier of hier.
Eet smakelijk!