Ben jij ook zo dol op kluiven? Ik wel! Vandaag een heerlijke borrelhap namelijk; IN WHISKEY EN KNOFLOOK GEMARINEERDE KIPKLUIFJES! Wil jij punten scoren tijdens de borrel, maak deze!

Liefde gaat door de maag

Om het lekkerste resultaat uit een kluifje te krijgen, moet je er even wat tijd en liefde in stoppen. Nu wordt het meeste werk in de oven gedaan, maar voor iedereen die niet het geduld heeft om de kluifjes lang in de oven te laten staan… Kim heeft ook een snellere versie van het recept toegevoegd.

gemarineerde kipkluifjes, kip, kip uit de oven, whiskey

Gemarineerde kipkluifjes

Wat heb je nodig:

 • 1 kilo kipkluifjes
 • 1 dl whiskey
 • 0,5 kippenbouillon
 • 1 bol knoflook
 • 1 bosje peterselie
 • Paprikapoeder

De langzamere versie:

 1. Verwarm de oven voor op 130 graden en gaar de kluifjes 2 uur op lage temperatuur voor. Laat afkoelen. Leg de bol knoflook gewikkeld in zilverpapier ernaast.
 2. Zet een braadpan op het vuur met de whiskey en bouillon erin. Laat de kluifjes hier een kwartiertje in stoven.
 3. Maak ondertussen de knoflook-peterselie rub door de knoflook uit zijn schilletje te persen en te mengen met de fijngehakte peterselieblaadjes. Voeg naar smaak paprikapoeder toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
 4. Leg de kipkluifjes terug in een ovenschaal, smeer in met de rub en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet nog ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat je een knapperig velletje krijgt.

De snelle versie:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en knijp de teentjes knoflook hier boven uit. Fruit op een zeer laag vuur tot de knoflook glazig is. Mix met de fijngehakte peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Leg de kipkluifjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de whiskey. Smeer in met de rub en zet zo’n 35 minuten in de oven.

Extra lekker met een frisse salade en gebakken aardappeltjes.

Nog een snel en zomers recept met kip? Probeer deze dan ook eens!

Liefs,
Charlotte & Kim