Ik zag een fantastische plaattaart voorbij komen in het boekje van de Jumbo. Dus ging mijn fantasie weer met mij op de loop en dacht ik: maar waarom dan geen plaattaart met gegrilde groenten?
Heerlijk om je op een regenachtige zondagmiddag te laten inspireren door in boekjes te bladeren. Maar ik krijg mijn inspiratie ook door naar 24 Kitchen te kijken.
Maak jouw plaattaart insane!
Plaattaarten: I LOVE IT! Waarom? Nou, stiekem vind ik het lijken op mijn favoriete quilty pleasure, namelijk pizza! Neem een rol bladerdeeg en je kunt het vervolgens met alles beleggen wat je zelf lekker vindt. Vlees of vis. Maar natuurlijk ook groente of lekker veel kaas.
You name it and it’s possible!
Benodigdheden: bakpapier, mengkom
Wat heb je nodig aan ingrediënten:
(voor 4 personen)
- 1 rol vers bladerdeeg van ongeveer 270 gram
- 200 ml crème fraîche light
- 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika
- 1 courgette
- 50 gram oude geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- Een handje verse basilicum
- Een handje walnoten
- 1 tl grof zeezout
Optioneel: 2 rode uien in ringen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de bakplaat alvast met bakpapier.
- Snijd de paprika’s in grove stukken en de courgette in plakjes.
- Meng in een kom de crème fraîche light, de geraspte oude kaas en de geperste knoflook en roer goed door.
- Rol het deeg uit op het bakpapier en beleg het deeg met dit mengsel. Vervolgens de paprika’s en de courgette daar weer bovenop.
- Bestrooi met wat zeezout en de (gehakte) walnoten en bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de verse basilicum.
En smullen maar!