Deze pizza carpaccio maar dan op filodeeg is lekker luchtig, maar echt een feestje op je bord. Heerlijk om te serveren naast een rijkelijk met groenten gevulde salade of soep.
Filodeeg?
Kim is iemand die nooit alle blaadjes filodeeg opmaakt uit een pakje. Vervolgens blijven die blaadjes een paar weken in mijn koelkast liggen tot ze volledig uitgedroogd zijn. Dus wat ik tegenwoordig doe met leftover filodeeg? Ik maak er pizza van!
Pizza carpaccio maar dan op filodeeg
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 4 vellen filodeeg
- 2 el olie
- 200 gram carpaccio
- 2 handjes veldsla
- 2 el pijnboompitten
- Truffelmayonaise – wij gebruikten de witte variant van Jean Baton
- 2 el kaas flakes oud
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de vellen filodeeg in tweeën en smeer een helft in met wat olie. Leg de andere helft er bovenop. Herhaal dat met alle vellen.
- Leg de filodeeg ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Beleg daarna met de carpaccio, daarop een beetje veldsla en maak af met de mayonaise, pijnboompitten en de flakes.
Nog meer filodeeg over? Probeer dan deze loempia’s ook eens.