Smoothiebowl met o.a. kersen, blauwe bessen en kokos - Charlie's Kitchen

Smoothiebowl met o.a. kersen, blauwe bessen en kokos

Ik hou zo van ontbijten met veel kleur, want dan weet ik dat ik de hele dag voorzien ben van ENERGIE! Deze smoothiebowl is super makkelijk te maken en een bron van vitaminen. Verzadigd tot de lunch!

Het recept van de smoothiebowl en meer info over soja!

Wat heb nodig:
(voor 1 persoon)

  • 250 ml suikervrije soja kwark (halfvolle zuivel kwark mag en kan ook)
  • 1 hand kersen, uit de vriezer
  • 1 banaan, in stukjes (of mango)
  • Een kleine gekookte biet, in stukjes
  • 1 hand blauwe bessen
  • 1 hand kokosrasp

Optioneel: Scheutje kokosmelk toevoegen als je van zoet houdt! Of 1 blokje extra pure chocola en 2 amandelen in fijne stukjes toevoegen als extra bite. 

  1. Blend de soja yoghurt, kersen, banaan en biet. 
  2. Schenk in een bowl en maak af met de blauwe bessen en kokos. 

Hoe zt het met soja? Goed of slecht?

Foto’s gemaakt door Melissa.

Allright, als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige krijg ik ontzettend veel vragen over soja via de “GRAM” en mijn persoonlijke coachingsprogramma “Voor altijd energiek en slank

Is soja nu goed of slecht?
Laten we starten bij waar IK voor sta als coach: er is geen goed en fout. Bij een gezond en goed werkend lichaam en een gezonde darmflora kan je lijf prima in die 20 à 30% van de tijd dingen aan die misschien wat minder voedzaam zijn of “niet zo’n handige keuze is”. Ons lichaam heeft namelijk een zelfhelend vermogen waar je U tegen zegt. Denk maar aan een wondje in je mond wat zo heelt of die schorre keel na een avond zingen in de kroeg met per ongeluk een sigaretje.

Soja beïnvloedt je hormoonhuishouding
Het enige wat jij nodig hebt in het leven is bewustwording over wat dingen met je lijf doen, hoe dat prachtige mooie lichaam van jou werkt en de kennis over wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Dat leer ik je dus allemaal HIER in mijn persoonlijke coachingsprogramma. 

Soja is niet slecht of heel goed. Het is een fantastische bron van eiwitten die past in een gevarieerd eetpatroon. Twee maal per week soja eten is helemaal prima. Let op: soja zit in heel veel vegetarische producten, dus je zit er sneller aan dan je denkt 😉

Nog een recept met kokos? Deze smoothiebowl is mega lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders