Makkelijk zelf maken: vegetarische kipsaté salade - Charlie's Kitchen

Makkelijk zelf maken: vegetarische kipsaté salade

Hoe makkelijk wil je het hebben met deze super simpele vegetarische kipsaté salade van Food by Sann. Heerlijk voor op brood maar ook geweldig als topping op crackers of gegrilde groenten!

Is brood goed of slecht?

Voordat ik het super simpele vegetarische kipsaté recept met je deel wil ik het eerst even hebben over brood. Want man man man wat krijg ik op de “Gram” en in mijn persoonlijke coachingsprogramma “Voor altijd energiek en slank” veel vragen over brood. Mag dat nu wel of niet?

ALLES MAG!

Als je mij inmiddels een tijdje volgt of misschien wel mijn boek in huis hebt, dan weet je dat ik als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige geloof in een goed werkend lichaam. Het zelfhelend vermogen van het lijf is magisch!

Het is belangrijk dat je voelt wat je lichaam fijn vindt – en vooral ook niet – en dat je kennis opdoet over wat je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en jou te voorzien van bakken energie. Pas dan zit je goed!

Terug naar brood…

Concreet: brood is heerlijk en mag je zeker blijven eten. Maar bedenk dat brood droog is en alles wat droog is kost energie, even simpel uitgelegd. Het verteert langzaam en je verbranding gaat omlaag. Maar de vezels in volkoren brood zijn weer onwijs goed voor je darmen en geven energie. Dus er is geen goed en fout. Wissel vooral lekker af met rijstwafels, salades en omeletjes met groenten!

Het recept van de vega kipsaté salade!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 100 gram vegetarische kipstuckjes 
  • 2½ el 100% natuurlijke pindakaas
  • 100 gram sojakwark (of halfvolle normale kwark)
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 2 tl soja saus
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 tl sambal

Optioneel: komkommerplakjes, lente-ui en sesamzaadjes

Bekijk hier de video van Sanne

  1. Snijd de vegetarische kip lekker fijn en bak even om en om goudbruin in de pan.
  2. Haal de pan van het vuur en doe de kipstuckjes in een schaal. Voeg de soja, paprikapoeder, gemberpoeder, sambal, sojasaus en pindakaas toe en roer goed door.
  3. Smeer op 2 broodjes of crackers!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders