Hoe makkelijk wil je het hebben met deze super simpele vegetarische kipsaté salade van Food by Sann. Heerlijk voor op brood maar ook geweldig als topping op crackers of gegrilde groenten!
Is brood goed of slecht?
Voordat ik het super simpele vegetarische kipsaté recept met je deel wil ik het eerst even hebben over brood. Want man man man wat krijg ik op de “Gram” en in mijn persoonlijke coachingsprogramma “Voor altijd energiek en slank” veel vragen over brood. Mag dat nu wel of niet?
ALLES MAG!
Als je mij inmiddels een tijdje volgt of misschien wel mijn boek in huis hebt, dan weet je dat ik als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige geloof in een goed werkend lichaam. Het zelfhelend vermogen van het lijf is magisch!
Het is belangrijk dat je voelt wat je lichaam fijn vindt – en vooral ook niet – en dat je kennis opdoet over wat je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en jou te voorzien van bakken energie. Pas dan zit je goed!
Terug naar brood…
Concreet: brood is heerlijk en mag je zeker blijven eten. Maar bedenk dat brood droog is en alles wat droog is kost energie, even simpel uitgelegd. Het verteert langzaam en je verbranding gaat omlaag. Maar de vezels in volkoren brood zijn weer onwijs goed voor je darmen en geven energie. Dus er is geen goed en fout. Wissel vooral lekker af met rijstwafels, salades en omeletjes met groenten!
Het recept van de vega kipsaté salade!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 100 gram vegetarische kipstuckjes
- 2½ el 100% natuurlijke pindakaas
- 100 gram sojakwark (of halfvolle normale kwark)
- 1 tl geroosterde paprikapoeder
- 2 tl soja saus
- ½ tl gemberpoeder
- 1 tl sambal
Optioneel: komkommerplakjes, lente-ui en sesamzaadjes
Bekijk hier de video van Sanne
- Snijd de vegetarische kip lekker fijn en bak even om en om goudbruin in de pan.
- Haal de pan van het vuur en doe de kipstuckjes in een schaal. Voeg de soja, paprikapoeder, gemberpoeder, sambal, sojasaus en pindakaas toe en roer goed door.
- Smeer op 2 broodjes of crackers!