Zelf hummus maken is helemaal niet zo moeilijk maar wel extra lekker. Deze hummus met kip is de ideale topping voor toast, bij de borrel of lekker op brood tijdens de lunch.
Wist je dat?
Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het eten van kikkererwten bevordert je stoelgang maar geeft ook een voldaan gevoel. Hoewel we vandaag de kikkererwten gebruiken voor hummus, zijn ze ook heerlijk door een salade, in een stoofschotel of in een grote pan verse groentesoep. Met kikkererwten zijn er echt zoveel mogelijkheden!
Hummus met kip
Wat heb je nodig?
- Citroen (sap)
- 2 tenen knoflook
- 400 gram kikkererwten in pot (uitgelekt)
- 2 el tahin sesampasta
- 1 tl zout
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 300 gram kippendijen
- 1 tl peterselie
(of wees lui en koop gewoon twee kant-en-klare bakken bij de Turkse supermarkt ;-))
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Bestrooi met de helft van het paprikapoeder en een beetje zout en peper. Bak in een pan met olie tot de kip een krokant laagje heeft. Haal uit de pan en laat uitlekken.
- Maak de hummus door alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine met elkaar te mengen.
- Voeg de helft van de olijfolie als laatste toe en mix tot een mooie massa. Doe de verse of gekochte hummus in een mooie schaal en leg de kip erop.
- Serveer de hummus met kip met Turks brood en een frisse salade.
Wil jij meer energie, een gezonder eetpatroon en kunnen genieten zonder schuldgevoel? Kijk dan eens naar mijn #ECHTINBALANS programma (klik hier). Maandelijks help ik tientallen vrouwen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en meer genieten van het leven!
PS Zie je wel? Zelf hummus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer dit recept ook maar eens.