Hoeveel verschillende soorten borden heb jij in je kastjes staan? - Charlie's Kitchen

Hoeveel verschillende soorten borden heb jij in je kastjes staan?

Trek je keukenkastjes eens open en zeg eens eerlijk: hoeveel verschillende soorten en maten borden heb jij in huis? En, wees nog steeds eerlijk: hoeveel daarvan gebruik je er nu echt?

Het kan soms wel wat minder

Ben jij geschrokken over je antwoorden op de bovenstaande vragen? Je bent vast en zeker de enige niet. In vrijwel ieder keukenkastje kom je namelijk spullen tegen die niet of nauwelijks gebruikt worden, vaak borden, glazen en bekers.

Om ons even op de borden te concentreren: het is ook wel logisch dat je er te veel van in huis hebt. Er zijn namelijk heel veel verschillende maten borden te koop, allemaal zo met hun eigen kenmerken. En in de winkel lijken ze allemaal even handig. Eenmaal thuis, na een paar weken of maanden, merk je eigenlijk pas of ze ook in jouw huishouden een functie hebben.

Borden die vaak ongebruikt blijven zijn bijvoorbeeld pastaborden. Wij Nederlanders gebruiken er net zo makkelijk een soepbord of een dinerbord voor. Dat wil niet zeggen dat je geen pastaborden aan moet schaffen, maar wel dat je er even over na moet denken. Hoe eet je nu je pasta, en hoe bevalt dat? Pas als je het liever anders zou hebben, heb je een goede reden om op zoek te gaan naar de juiste borden. Wees vervolgens verstandig en plaats ze zodanig in je kastjes dat je er makkelijk bij kunt. Juist wat grotere borden belanden vaak onder op een stapel, zodat het soms te lastig is om ze te pakken en we toch maar weer vanaf de bovenste borden eten.

borden, bordjes, ontbijtborden, pastaborden, dinerborden

Welke borden heb je nodig?

Om te bepalen of je afscheid kunt nemen van een deel van je borden, of dat je misschien juist nieuwe nodig hebt, moet je eigenlijk een paar weken goed kijken naar hoe je je borden gebruikt. Zit je regelmatig te ontbijten of lunchen vanaf een dinerbord, omdat alle ontbijtborden in de vaatwasser staan? Dan kun je er daar wel wat meer van gebruiken. Komen je soepborden in geen maanden op tafel, omdat je soep altijd uit een kom eet? Dan kun je je afvragen of je de schaarse kastruimte hierdoor in beslag moet laten nemen.

Welke borden je precies nodig hebt is per huishouden – afhankelijk van jullie eigen gebruiken en gewoontes – verschillend. Kijk daarbij ook naar de kastruimte die je hebt. Is die er in overvloed, dan kan het lekker zijn om extra grote pizzaborden aan te schaffen en ook verder genoeg keuze te hebben. Is je opbergruimte echter beperkt, dan zal je zien dat je het met uitsluitend dinerborden en ontbijtbordjes meestal ook prima kunt redden.

Dit waren wat tips van #TeamCharlie, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Liefs,
TeamCharlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders