Zuurkool taart

Zuurkool

Zelf koken is altijd leuk, voor mij is koken ontspanning maar ook FUN! Lekker in mijn te slechte joggingpak, keiharde de CD van P!nk op en maar alles receptjes proberen. Na het koken moeten natuurlijk foto’s gemaakt worden, geproefd worden en daarna weer alles invullen op mijn website. Het is een werkje maar voor mij de perfecte dag, doen wat ik leuk vind en genieten. Maar soms is het ook goed op verrast te worden door anderen hun smaken, zo kwam Sacha een vriendin van mij met deze zuurkool taart. Ik ben dol op zuurkool, maar deze combinatie had ik nog nooit gehad. Bijzondere smaken die elkaar versterken en jou gaat verassen.

Zuurkooll

(Oh mY toen had ik nog kort haar….)

Wat heb je nodig:

  • 1 zak zuurkool 500gr
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 4 a 5 plakjes hartige taart deeg (ontdooid)
  • 1 bekertje crème fraich (light) 125gr
  • Eigeel om mee te bestrijken
  • Beetje bloem om het deeg mee uit te rollen

zuurkool

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de zuurkool om en laat goed uitlekken.
  3. Snij de ui en knoflook, verwarm beetje olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snij is stukjes.
  4. Voeg de zuurkool bij de ui en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer nu goed de crème fraish door de zuurkool. (Om alles goed door elkaar te mengen gebruikte ik 2 pollepels)
  5. Draai het vuur uit en meng de appel door het zuurkool. Doe vervolgens de zuukool in een ovenschaal en leg er plakjes banaan er bovenop.
  6. Leg de plakjes hartige taart deeg op elkaar. Bestuif je aanrecht met bloem en bestuif het bovenste plakje deeg, rol vervolgens het deeg uit tot 1 grote plak. (Je kan natuurlijk ook de pakjes los over de schotel heen leggen, maar ik hou van een egale dunne laag en gebruik daarom ook 4 plakjes en rol het uit tot 1 plak)
  7. Leg het deeg over de schotel en vouw de randjes naar binnen en maak met je vinger in het midden een gat (zodat de lucht eruit).
  8. Bestrijk het deeg met eigeel en plaats de schotel in het midden van de oven.
  9. Bak de zuurkooltaart 35 tot 40 min totdat het deeg een mooie licht bruine kleur heeft.

zuurkool

Liefs,
Charlie & Sacha

PS: deze zoete aardappel met zuurkool is ook heerlijk!

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches