Zelf koken is altijd leuk, voor mij is koken ontspanning maar ook FUN! Lekker in mijn te slechte joggingpak, keiharde de CD van P!nk op en maar alles receptjes proberen. Na het koken moeten natuurlijk foto’s gemaakt worden, geproefd worden en daarna weer alles invullen op mijn website. Het is een werkje maar voor mij de perfecte dag, doen wat ik leuk vind en genieten. Maar soms is het ook goed op verrast te worden door anderen hun smaken, zo kwam Sacha een vriendin van mij met deze zuurkool taart. Ik ben dol op zuurkool, maar deze combinatie had ik nog nooit gehad. Bijzondere smaken die elkaar versterken en jou gaat verassen.

Zuurkooll

(Oh mY toen had ik nog kort haar….)

Wat heb je nodig:

 • 1 zak zuurkool 500gr
 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 appel
 • 1 banaan
 • 4 a 5 plakjes hartige taart deeg (ontdooid)
 • 1 bekertje crème fraich (light) 125gr
 • Eigeel om mee te bestrijken
 • Beetje bloem om het deeg mee uit te rollen

zuurkool

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Spoel de zuurkool om en laat goed uitlekken.
 3. Snij de ui en knoflook, verwarm beetje olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snij is stukjes.
 4. Voeg de zuurkool bij de ui en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer nu goed de crème fraish door de zuurkool. (Om alles goed door elkaar te mengen gebruikte ik 2 pollepels)
 5. Draai het vuur uit en meng de appel door het zuurkool. Doe vervolgens de zuukool in een ovenschaal en leg er plakjes banaan er bovenop.
 6. Leg de plakjes hartige taart deeg op elkaar. Bestuif je aanrecht met bloem en bestuif het bovenste plakje deeg, rol vervolgens het deeg uit tot 1 grote plak. (Je kan natuurlijk ook de pakjes los over de schotel heen leggen, maar ik hou van een egale dunne laag en gebruik daarom ook 4 plakjes en rol het uit tot 1 plak)
 7. Leg het deeg over de schotel en vouw de randjes naar binnen en maak met je vinger in het midden een gat (zodat de lucht eruit).
 8. Bestrijk het deeg met eigeel en plaats de schotel in het midden van de oven.
 9. Bak de zuurkooltaart 35 tot 40 min totdat het deeg een mooie licht bruine kleur heeft.

zuurkool

Liefs,
Charlie & Sacha

PS: deze zoete aardappel met zuurkool is ook heerlijk!