Ik liet mij verrassen op Oost Texel - Charlie's Kitchen

Ik liet mij verrassen op Oost Texel

Texel en ik hebben iets speciaals. Zodra ik de boot op stap laat ik een rugzak achter met alles wat niet meer bijdraagt. Texel is de enige plek tot nu toe waar het lijkt alsof ik zonder lastige gedachten ben. Het voelt als thuis. Misschien wordt dit ooit mijn thuis…

Gezond op Oost

Even gezond weg. Weg uit de drukte van het leven. Er letterlijk uitstappen. Ik was er aan toe. Na een hele periode van ziek te zijn geweest, de Corona die er ineens was, alle drukte rondom mijn boek en  een vakantie die door mijn neusje werd geboord (vanwege Corona), was het tijd voor mij. Tijd voor mij en mijn grote liefde Texel

Ik heb het geluk dat ik 3 jaar terug op Texel mijn lieve bijzondere vriendin Valerie heb mogen leren kennen op het Beach Food Festival. Ik zal nooit meer vergeten dat ze mij vertelde over haar droom en ik leef vandaag even in haar droom. Ik heb alle tekeningen gezien, ik heb letterlijk de sloop gezien en de opbouw van Op Oost.

En nu deed ik mijzelf een weekendje Op Oost Cadeau!

Op Oost?

Deze authentieke Texelse stolpboerderij met historische wierschuur heeft maar liefst 11 suites.

Verlaat de gebaande paden en verwonder je over de uitgestrekte leegte van het Wad. Eet zilt, slaap zacht en geniet zalig staat er op de website van Op Oost.

Ervaar hun “Served by Nature” principe op Oost.

In hun  restaurant komen ruwe ambacht en fine dining samen. Zo wordt er gekookt op open vuur en komen de heerlijkste gerechten uit een op hout gestookte steenoven. Met alleen maar ingrediënten van dichtbij, zoals uit hun eigen tuin en het Texelse Wad.

Duurzaam, eerlijk en pure liefde!

Ik deel even wat foto’s:

Mijn persoonlijke beleving

Ik heb mij laten verrassen bij Op Oost. Heel blij dat ik de tuinsuite had geboekt. Ik hou van rust, ruimte, licht en vooral uitzicht. Totale leegte. Puur natuur. Alleen maar goed. De kamer was prachtig, echt een cadeautje en of je nu alleen bent of samen het is nog romantisch ook. 

Wat ik het mooie vind hier is dat alles een verhaal heeft. Zo ligt er een zeepje dat ze zelf maken van o.a. lavendel. Zonder meuk. Helemaal puur. 

Gebruiken ze Coco Mat matrassen van zeewier en potverdikkie het lag nog lekker ook. Echte koffie van de Texelse branderij en in de minibar genoeg lokale lekkernijen waar ik heel blij van werd.

De tuin nodigt je uit om even te aarden. Daarmee bedoel ik gewoon even hier zijn en genieten. Luisteren naar de vogeltjes die zingen, de pauw die nieuwsgierig langskomt om te kijken, de zon op je toet en de kruidentuin waaruit alles vers wordt gehaald voor Het Kook Atelier. Mijn favoriete restaurant op Texel.

En uiteraard heb ik ook weer heerlijk gegeten

Drie jaar terug heb ik voor het eerst kennis mogen maken met deze waanzinnig creatieve, maar vooral pure chef en sindsdien ga ik bij elk bezoekje aan Texel culinair genieten van een smaaksensatie dicht bij de natuur. 

Hier even wat foto’s van wat ik heb gegeten, een #hotspot artikel over het Kook Atelier volgt later dit jaar. Maar ik raad het echt iedereen aan hier te gaan eten als je op Texel bent, echt een beleving! 

Op Oost. Wat heb je veel met mij gedaan. Letterlijk een lach en een traan. Oke, heel veel meer tranen. Het was loslaten wat niet meer dient en mogen ontvangen wat ik echt nodig had. Geweldige lieve mensen om mij heen (lees: liefdevol personeel die je echt thuis laten voelen). Je wordt gezien en gehoord. Heel fijn als je alleen bent. Maar ook zie je de passie en vanaf stralen, zie je letterlijk in alles liefde terug en kan je niet meer één met de natuur zijn dan hier. 

Ik weet het zeker, ik ga heel snel weer terug. Lekker met mijn blote voetjes door het gras, genieten van lekker eten en vooral blijven proeven van mijn grote liefde Texel. Dit is mijn droom en al heb ik zelf nog niet de middelen om dit nu te realiseren, door er te zijn voelt het al alsof ik daar dichterbij ben. 

Een prachtige boerderij met slaapplekken, groente-/fruit- en kruidentuin, een restaurant aan huis (kennen jullie de film Soof, ZO!) en ze organiseren ook nog eens workshops en retraites. Als ik mag kiezen voor mijzelf dan ga ik dit even op deze locatie doen. Op Oost is de perfecte plek voor een leven #ECHTINBALANS!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “Ik liet mij verrassen op Oost Texel”

  1. Pingback: Persoonlijke update: naar Texel met Cynthia.nl - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders