Cynthia en ik gingen samen 3 dagen naar Texel, naar Op Oost, om te ontspannen in de natuur, te verbinden met elkaar en onszelf en brainstormen over ons werk. En als kers op de taart: een culinair hoogtepunt bij het Kook Atelier!
Soms mag je er echt even Tussenuit
Toen Cynthia en ik elkaar 4 jaar geleden voor het eerst ontmoetten op Texel tijdens een persreis klikte het meteen. Het jaar daarna troffen we elkaar weer op Texel, ditmaal op het Beach Food Festival.
Het idee werd toen geboren om samen nog eens terug te gaan naar het eiland waar we het zo fijn gehad hadden. Het zaadje was gepland maar het duurde even voordat we een datum hadden… 3 jaar later 🤣. Dus afgelopen weekend was het zover. Wij vertrokken samen naar Op Oost waar ik het liefste verblijf op Texel (lees hier mijn vorige blog over Op Oost) en we lieten ons ook heerlijk verwennen bij Het Kook Atelier.
Van mooie gesprekken tot natuur snuiven!
Op Oost is DE plek als je even wil uitchecken en wil re-connecten met jezelf en de natuur. Het is er alleen maar groen, met frisse Texelse lucht, prachtige bloemen en verse kruiden. Zo kun je uit de tuin je eigen kruidenthee plukken, word je wakker door het vrolijke gekakel van de haan genaamd Jack, geniet je ’s ochtends van verse eieren van de kippen die vrolijk rondrennen en als je geluk hebt slaat Paul de pauw zijn veren uit om even met je te flirten.
Zoals ik al eerder schreef in dit artikel kom ik het liefste hier als ik even ga opladen op Texel. Ik kom altijd terug met nieuwe frisse energie, maar vooral met lef en moed om weer toffe dingen te gaan doen.
En die vrolijkerd daar?
Dat andere blije ei is Cynthia die je misschien wel kent van haar ontzettend bekende structuurjunkie projecten! Cynthia is zo’n onwijs toffe vrouw en vooral mega inspirerend. Ze is al jaren bekend in de bloggers wereld. Ze startte als Miss Lipgloss en ging daarna over naar meer persoonlijk zodat ze alles kan delen waar zij blij van wordt op www.cynthia.nl.
Ga haar ook zeker volgen HIER op Instagram als je houdt van een puur mens met echte verhalen!
En dan even een persoonlijke update van mij
Wat verlangde ik naar deze dagen op Texel. Afgelopen jaar – het “Coronajaar” – is niet makkelijk geweest. Vooral het vele schakelen op ondernemersgebied en de persoonlijke spiegels die ik kreeg voorgehouden maakten dat ik de laatste weken ontzettend moe was. Behoefte aan rust, nieuwe energie en inspiratie. Misschien herken je dat wel?
Als je mij al even volgt dan weet je dat ik dan heel graag richting Texel ga. En het was nodig, lekker op de boot alles achter je laten en al het goeds van Texel toelaten.
Het mooie was dat ik een hele bijzondere energie kreeg en dat kwam door Cynthia. Ze kreeg echt mijn vlammetje weer aan door de mooie gesprekken die we hebben gehad.
Want wat heb ik dit gemist: bloggen! Waar ik ooit begonnen met met Charlie’s Kitchen; recepten delen en bloggen. Was ik de persoonlijke updates hier delen behoorlijk kwijtgeraakt en eerlijk is eerlijk: ik heb het gemist!
En dat is niet gek hoor, want ik ben natuurlijk ontzettend druk geweest met mijn #ECHTINBALANS podcast wat ik ook zeker blijf doen, maar ik ga meer tijd maken voor het bloggen zelf. Al is het maar een maandupdate 😉.
Follow the joy!
Als je dan naar Texel gaat mag een bezoekje aan de Texelse branding + bakker gewoonweg niet ontbreken. Hier wordt met zoveel liefde en passie koffie gemaakt en geschonken. Maar ze maken ook hun eigen verse brood en croissants. Ja, helemaal vers –> geloof mij dit wil je! Zo vers dat het blijft plakken aan je gehemelte,. Ik ging voor een kaneelbroodje een nam naar huis nog een paar croissants mee 😁.
Smaakexplosie bij Het Kook Atelier
Voor iedereen met liefde voor de natuur en voor een ECHT culinair hoogstandje: Het Kook Atelier is echt next level.
Je kan een licht, fris en uitdagend menu verwachten. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp- en schaaldieren. Daarnaast serveren ze ook de door hun eigen boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden.
En dat allemaal als een perfect plaatje geserveerd en letterlijk een smaakexplosie op je tong!
Hmmmm…..
Cynthia en ik hebben meer dan 2 uur mogen genieten van heel veel verschillende gerechtjes en het gemiddelde van onze conversatie was hmmmm..
Alles was een verrassing en samen met de bijpassende wijnen was het een bijzondere ervaring. Het klopte allemaal: van het eten tot de wijn, het zeer vriendelijke personeel en de kok die vol passie en liefde in de keuken het eten bereidt. Je proeft het… pure liefde!
Texels lam mocht natuurlijk niet ontbreken!
Energie hebben of krijgen is het allerbelangrijkste, want dan heb je zin om dingen te doen, sta je positief in het leven en kan je dingen dragen die het leven naar je toegooit. Daarom zijn deze dagen zo belangrijk en ik ga het mijzelf meer gunnen.
Welke lessen neem ik mee?
Vaker er even tussenuit, nog meer het pad van JOY volgen — doen wat ik leuk vind — en blijven vertrouwen dat kleine stapjes grote dingen brengen!
Ik schreef laatst een artikel over die kleine stapjes trouwens, lees deze hier!
Liefs,
Charlotte