fbpx

Pastasalade met garnalen en groene pesto

Ik houd van salades, lauwwarm of gewoon koud. Deze pastasalade met garnalen kan je dan ook op beide manieren eten. Een heerlijke smaak door de groene pesto en een bite door de rucola. Makkelijk te maken en goed voor meer energie!

Happy shrimps

Het is belangrijk om bij elke maaltijd eiwitten binnen te krijgen. Ons lichaam is namelijk opgebouwd uit eiwitten, al onze spieren, organen en cellen. Eten we  te weinig eiwitten dan brokkelen die spieren en organen langzaam af 😉

Ook zorgen eiwitten ervoor dat jij verzadigd bent. Dus voor de mensen die altijd trek hebben: grote kans dat jij veel te weinig eiwitten eet. 

In deze heerlijke pastasalade zitten garnalen die super mager zijn, maar wel heel erg eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze veel mineralen die bijdragen aan meer ontspanning. Dus af en toe garnalen eten kan absoluut een voordeel zijn voor je gezondheid!

Pastasalade, garnalen, groene pesto

Pastasalade met garnalen en groene pesto

En dan nu het recept voor deze makkelijke salade!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram Pasta Penne van Grand’ Italia
  • 150 gram tuinerwten
  • 150 gram knoflookgarnalen
  • 1/2 potje groene pesto Grand’ Italia of vers. 
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 2 grote handen rucola
  • 4 el zwarte olijven in stukjes (uit pot)
  1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. 
  2. Giet de pasta af en laat even staan. 
  3. Snijd de cherrytomaatje in vieren. 
  4. Pak een grote kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. 
  5. Je kan het eventueel nog afmaken met wat extra peper en zout!

Is ie makkelijk of niet? En de salade is best voedzaam dus je kunt deze ook heel goed als avondmaaltijd eten.

Nog meer recepten voor voedzame salades? Kijk eens op de site, daar vind je bijvoorbeeld deze.

Liefs,
#TeamCharlie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Website platform voor ambitieuze ondernemers