Ik houd van salades, lauwwarm of gewoon koud. Deze pastasalade met garnalen kan je dan ook op beide manieren eten. Een heerlijke smaak door de groene pesto en een bite door de rucola. Makkelijk te maken en goed voor meer energie!
Happy shrimps
Het is belangrijk om bij elke maaltijd eiwitten binnen te krijgen. Ons lichaam is namelijk opgebouwd uit eiwitten, al onze spieren, organen en cellen. Eten we te weinig eiwitten dan brokkelen die spieren en organen langzaam af 😉
Ook zorgen eiwitten ervoor dat jij verzadigd bent. Dus voor de mensen die altijd trek hebben: grote kans dat jij veel te weinig eiwitten eet.
In deze heerlijke pastasalade zitten garnalen die super mager zijn, maar wel heel erg eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze veel mineralen die bijdragen aan meer ontspanning. Dus af en toe garnalen eten kan absoluut een voordeel zijn voor je gezondheid!
Pastasalade met garnalen en groene pesto
En dan nu het recept voor deze makkelijke salade!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 150 gram Pasta Penne van Grand’ Italia
- 150 gram tuinerwten
- 150 gram knoflookgarnalen
- 1/2 potje groene pesto Grand’ Italia of vers.
- 150 gram cherrytomaatjes
- 2 grote handen rucola
- 4 el zwarte olijven in stukjes (uit pot)
- Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af en laat even staan.
- Snijd de cherrytomaatje in vieren.
- Pak een grote kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Je kan het eventueel nog afmaken met wat extra peper en zout!