Een pennesalade is voor elk seizoen! Een pastasalade bij een lente picknick op de eerste mooie dag van het jaar, als herfstmaaltijd mee naar je werk of een feestelijke pasta salade op het kerstmenu. Een goede pastasalade is een liefdevolle mix van producten die kwa kleur, vorm, smaak en structuur goed bij elkaar passen. Het mooie van salades is dat alle afzonderlijke ingrediënten de kans krijgen om te schitteren, En het kan ook nog budget foodies, gebruik veel verse seizoensingrediënten, die smaken ook het beste!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram volkoren-/spelt penne
  • 75 ml zure room
  • 1 el mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 komkommer in plakjes
  • 125 gram rivierkreeftjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 lente-uitjes, in ringen
  • peper & zout

pennesalade

  1. Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de pasta in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  3. Meng voor de dressing de zure room met de mayonaise, limoensap en de kerriepoeder.
  4. Meng dit mengsel met de pasta!
  5. Schep de komkommer, de rivierkreeftjes, de mango en de lente-ui door de pasta. Bestrooi de pasta  met wat peper en zout naar smaak.

Optioneel: vervang de rivierkreeftjes door garnalen of bacon!

Liefs,
Charlie’s Kitchen