Dit gebeurt er als je te weinig eet - Charlie's Kitchen

Dit gebeurt er als je te weinig eet

Als voedingsdeskundige ervaar ik dagelijks dat mensen vaak te weinig eten. Vaak gaat het hier om mensen die niks liever willen dan afvallen en niet de kennis hebben van wat hun lichaam wel nodig heeft. Vandaag vertel ik je de meest voorkomende problemen als je (veel) te weinig eet!

Een auto heeft benzine nodig, anders rijdt hij niet.

Ik vertel altijd aan mijn cliënten dat ons prachtige lichaam te vergelijken is met een auto. Zonder benzine gaat hij toch echt niet verder rijden. Zonder onderhoudsbeurt gaan de rode lampjes knipperen en wat doen we? We luisteren naar dit signaal en laten het ‘repareren’.

Waarom luisteren we dan niet naar de signalen van ons lichaam?

Mijn online programma heet niet voor niets het #echtinbalans programma! Half Nederland heeft geen idee waarom ze eten wat ze eten. Wat hun lichaam nodig heeft. De meeste cliënten die willen afvallen, eten automatisch veel te weinig. Het lichaam krijgt niet de voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Ik schreef al eens eerder iets over gezond eten dat tot afvallen leidt, lees deze blog nog maar een keer.

foto: Favorece

Een langere periode veel te weinig eten kan serieuze klachten geven. Ik vertel je vandaag welke!

 1. Geen menstruatie; dit gebeurt wanneer je hormonen volledig uit balans zijn door te weinig eten en het niet binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Dit is echt serieus. Dit kan er ook voor zorgen dat jij in een later stadium onvruchtbaar kan worden.
 2. Een verzwakt immuunsysteem; het altijd koud hebben. Rillingen hebben en snel zweten onder de oksels. Hoe lager je in calorieën zit, hoe minder warmte je lichaam kan creëren.
 3. Haaruitval; ook hier geldt, als je te weinig eet krijg je niet de voedingsstoffen binnen die je haargroei bevorderen. Dit geldt ook voor mensen die minder gezonde keuzes maken wat betreft voeding.
 4. Moodswings; ik verander in Cruella De Vil als ik niet kan eten en met honger ergens sta. Het is een signaal van je lichaam dat de brandstof op is, dus er is weinig energie te verbruiken. Je bent moe, prikkelbaar en ergert je aan alles.
 5. Onrustig slapen; dat prachtige lichaam van ons heeft ‘s nachts veel werk te doen om ons de volgende dag weer energiek te laten opstaan. Als er geen energie in de tank zit (je hebt dus veel te weinig gegeten) heeft het lichaam hier geen kracht voor. Je zal oppervlakkig slapen en niet in je diepe remslaap komen, die juist zo belangrijk is!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Dit gebeurt er als je te weinig eet”

 1. Avatar

  goede middag ik volg je nu een week, maar weet echt niet wat ik moet doen voor mij is het echt heel onduidelijk.
  ik heb zat energie dat is echt niet het probleem en weet ook wat me energie on trekt en oplaad. ik heb een suiker probleem de eerste keer viel ik 7 kilo en toen was mijn suiker weer goed helaas is dit niet het geval. ik wil dat mijn suiker weer omlaag gaat , maar weet niet hoe ik nog dingen kan veranderen om te zorgen dat het gebeurt. ik let op mijn voeding en me gewicht gaat weer wat dalen. ik kan helaas niet mee doen aan keer diabetis om , omdat ik niet aan de medicijnen zit. dit is het enig wat ik echt wil. ik wil echt je programma volgen, maar weet niet hoe en kan ik wel die geen jus nemen met mijn suiker??
  grt Solange Klant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders