Als voedingsdeskundige ervaar ik dagelijks dat mensen vaak te weinig eten. Vaak gaat het hier om mensen die niks liever willen dan afvallen en niet de kennis hebben van wat hun lichaam wel nodig heeft. Vandaag vertel ik je de meest voorkomende problemen als je (veel) te weinig eet!

Een auto heeft benzine nodig, anders rijdt hij niet.

Ik vertel altijd aan mijn cliënten dat ons prachtige lichaam te vergelijken is met een auto. Zonder benzine gaat hij toch echt niet verder rijden. Zonder onderhoudsbeurt gaan de rode lampjes knipperen en wat doen we? We luisteren naar dit signaal en laten het ‘repareren’.

Waarom luisteren we dan niet naar de signalen van ons lichaam?

Mijn online programma heet niet voor niets het #echtinbalans programma! Half Nederland heeft geen idee waarom ze eten wat ze eten. Wat hun lichaam nodig heeft. De meeste cliënten die willen afvallen, eten automatisch veel te weinig. Het lichaam krijgt niet de voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Ik schreef al eens eerder iets over gezond eten dat tot afvallen leidt, lees deze blog nog maar een keer.

afvallen door te weinig eten is ongezond en geeft serieuze klachten

Een langere periode veel te weinig eten kan serieuze klachten geven. Ik vertel je vandaag welke!

  1. Geen menstruatie; dit gebeurt wanneer je hormonen volledig uit balans zijn door te weinig eten en het niet binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Dit is echt serieus. Dit kan er ook voor zorgen dat jij in een later stadium onvruchtbaar kan worden.
  2. Een verzwakt immuunsysteem; het altijd koud hebben. Rillingen hebben en snel zweten onder de oksels. Hoe lager je in calorieën zit, hoe minder warmte je lichaam kan creëren.
  3. Haaruitval; ook hier geldt, als je te weinig eet krijg je niet de voedingsstoffen binnen die je haargroei bevorderen. Dit geldt ook voor mensen die minder gezonde keuzes maken wat betreft voeding.
  4. Moodswings; ik verander in Cruella De Vil als ik niet kan eten en met honger ergens sta. Het is een signaal van je lichaam dat de brandstof op is, dus er is weinig energie te verbruiken. Je bent moe, prikkelbaar en ergert je aan alles.
  5. Onrustig slapen; dat prachtige lichaam van ons heeft ‘s nachts veel werk te doen om ons de volgende dag weer energiek te laten opstaan. Als er geen energie in de tank zit (je hebt dus veel te weinig gegeten) heeft het lichaam hier geen kracht voor. Je zal oppervlakkig slapen en niet in je diepe remslaap komen, die juist zo belangrijk is!

Liefs,

#TEAMCHARLIE