Een lekker makkelijke overschotel voor na een drukke werkdag vind ik altijd super fijn. Met het voornemen minder vlees te eten daarom vandaag een heerlijke vegetarische overschotel met falafel en zoete aardappel!
Less meat
Minder vlees eten? HOE DAN? Heb jij net als ik het voornemen om bewustere keuzes te maken voor jezelf, je gezondheid, het milieu en de dieren? Ik kan begrijpen dat het soms lastig kan zijn als je niet anders gewend bent. Daarom inspireer ik jullie graag met deze makkelijke vegetarische ovenschotel met falafel. Een heerlijke “vleesvervanger” die zo makkelijk ingezet kan worden in allerlei gerechten.
Ovenschotel met falafel
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 2 zakken ovengroente naar keuze (wij gebruikten paprika, wortel, courgette)
- 2 grote zoete aardappels
- 250 gram falafelballetjes
- 10 cherrytomaatjes
- 100 gram feta
Een beetje peterselie voor extra smaaksensatie!
Optioneel: pitabroodjes, knoflooksaus of pittige saus
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de zoete aardappels, snijdt ze alvast in blokjes en kook ze 5 minuten. Giet af en laat kort afkoelen.
- Doe de zakken groente in een ovenschaal, leg hier de zoete aardappelblokjes bij en leg hier de falafelballetjes op. Zet voor 45 minuten in de oven
- Snijd de tomaatjes in kwarten, leg die op de ovenschotel, kruimel de feta en peterselie erover.
- Serveer met de broodjes en eventuele sauzen.
Dat je met falafel nog veel meer kunt doen zie je hier.