fbpx

Ovenschotel met falafel en zoete aardappel

Een lekker makkelijke overschotel voor na een drukke werkdag vind ik altijd super fijn. Met het voornemen minder vlees te eten daarom vandaag een heerlijke vegetarische overschotel met falafel en zoete aardappel!

Less meat

Minder vlees eten? HOE DAN? Heb jij net als ik het voornemen om bewustere keuzes te maken voor jezelf, je gezondheid, het milieu en de dieren? Ik kan begrijpen dat het soms lastig kan zijn als je niet anders gewend bent. Daarom inspireer ik jullie graag met deze makkelijke vegetarische ovenschotel met falafel. Een heerlijke “vleesvervanger” die zo makkelijk ingezet kan worden in allerlei gerechten. 

En wat dacht je van deze falafel salade met couscous?

Ovenschotel met falafel

Ovenschotel met falafel

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 2 zakken ovengroente naar keuze (wij gebruikten paprika, wortel, courgette)
  • 2 grote zoete aardappels
  • 250 gram falafelballetjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 100 gram feta

Een beetje peterselie voor extra smaaksensatie!

Optioneel: pitabroodjes, knoflooksaus of pittige saus

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de zoete aardappels, snijdt ze alvast in blokjes en kook ze 5 minuten. Giet af en laat kort afkoelen.
  3. Doe de zakken groente in een ovenschaal, leg hier de zoete aardappelblokjes bij en leg hier de falafelballetjes op. Zet voor 45 minuten in de oven
  4. Snijd de tomaatjes in kwarten, leg die op de ovenschotel, kruimel de feta en peterselie erover.
  5. Serveer met de broodjes en eventuele sauzen.

Dat je met falafel nog veel meer kunt doen zie je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Website platform voor ambitieuze ondernemers