Couscous is tegenwoordig op bijna elke menukaart te vinden. En in de supermarkt vind je dan ook verschillende soorten! Het is een alternatief voor de oer-Hollandse aardappel en je kunt bijna elke groente, vlees of vis toevoegen aan deze mooie parels. Vandaag maak ik een heerlijke vegetarische salade met couscous en falafel.

Shine like a diamant

Ik liep in de supermarkt aan tegen parelcouscousDeze is gemaakt van 100% tarwebloem en verpakt onder beschermende atmosfeer. Parel couscous vind ik fijn vanwege zijn veelzijdigheid en het is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Deze salade gaf ik een extra frisse twist door de granaatappelpitjes.

Vegetarische salade met couscous en falafel

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 12 stuks falafel (pittig, van Maza)
  • 1 avocado
  • 200 gram Al’Fez parelcouscous
  • 1 granaatappel
  • 1 bosje peterselie
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 zak veldsla
  • 1 el balsamico stroop

vegetarische salade met couscous en falafel

  1. Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking;
  2. Maak op smaak met peper en zout;
  3. Bak de falafel kort. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes fijn en de avocado in reepjes;
  4. Meng de veldsla met de tomaatjes, falafel, granaatappelpitjes en een scheutje balsamico stroop;
  5. Snijd de verse peterselie fijn en strooi dit tenslotte over de salade.

Liefs,
Charlie

P.S.: Deze waanzinnige salade met kippendijen al geprobeerd? (klik hier)

(Foto’s gemaakt door Debby, meer van haar werk zien? klik hier!)