In de loop der tijd merk ik aan mijzelf dat ik steeds meer dingen zelf maak, in het begin is het wennen en kost het veel tijd. Maar als je eenmaal die draai hebt gevonden, dan vind je echt alles lekkerder dat je vers maakt. En lang leve de vriezer, als ik dat ding niet had haha. Zoals nu (het moment van schrijven) is het zondag, ik maak even 2 a 3 uurtjes vrij om alle voorbereidingen te treffen. Ik heb gemaakt de falafel, salade, dadeltaart, rauwe bananencake en veel groenten gegrild zodat ik deze de komende dagen makkelijk kan gebruiken.

Ik wilde de falafel wat meer smaak geven vandaar dat nu de pittige falafel in mijn keuken is ontstaan!

pittige

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 15 balletjes)

 • 250 gram kikkererwten
 • sap van een halve citroen
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el havermout
 • 1 snee speltbrood
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 handje koriander
 • 2 tl rode curry
 • 1 tl chili kruiden
 • 1 tl komijn
 1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine, of in twee maal in het opzetstuk van de staafmixer.
 2. Proef even goed, mag die pittiger? Voeg wat extra kruiden toe!
 3. Maak nu de balletjes, ik drukte ze met een pan een beetje plat.
 4. Bak ze om en om in de pan zodat ze goudbruin worden.
 5. Ik heb een airfryer, beste aankoop EVER. 180 graden 5 a 8 minuten en klaar 😀

pittige

Ja, en wat doe je dat met die falafel? Ik eet het los, op brood en door gerechten heen. Zoals bij deze salade met heerlijke tzatziki die ik op de markt heb gescoord. Ik beloof jullie, hier ga ik eerdaags ook een receptje van delen hoor!

Wat heb je nodig voor in de salade:
(voor 2 personen)

 • 1 bakje zongedroogde tomaten (niet op olie)
 • 1 blik artisjok (op water)
 • 50 gram groene asperges die je even kort grilt.
 • 3 flinke handen Romeinse sla
 • 1 gekookte rode biet in stukjes
 • 1/2 rode ui klein gesneden
 • en een paar flinke klodders tzatziki

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: deze pasta met groentenballetjes is ook echt gunstig, klik hier voor het recept.