Pittige falafel salade met artisjok - Charlie's Kitchen

Pittige falafel salade met artisjok

Pittige

In de loop der tijd merk ik aan mijzelf dat ik steeds meer dingen zelf maak, in het begin is het wennen en kost het veel tijd. Maar als je eenmaal die draai hebt gevonden, dan vind je echt alles lekkerder dat je vers maakt. En lang leve de vriezer, als ik dat ding niet had haha. Zoals nu (het moment van schrijven) is het zondag, ik maak even 2 a 3 uurtjes vrij om alle voorbereidingen te treffen. Ik heb gemaakt de falafel, salade, dadeltaart, rauwe bananencake en veel groenten gegrild zodat ik deze de komende dagen makkelijk kan gebruiken.

Ik wilde de falafel wat meer smaak geven vandaar dat nu de pittige falafel in mijn keuken is ontstaan!

pittige

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 15 balletjes)

 • 250 gram kikkererwten
 • sap van een halve citroen
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el havermout
 • 1 snee speltbrood
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 handje koriander
 • 2 tl rode curry
 • 1 tl chili kruiden
 • 1 tl komijn
 1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine, of in twee maal in het opzetstuk van de staafmixer.
 2. Proef even goed, mag die pittiger? Voeg wat extra kruiden toe!
 3. Maak nu de balletjes, ik drukte ze met een pan een beetje plat.
 4. Bak ze om en om in de pan zodat ze goudbruin worden.
 5. Ik heb een airfryer, beste aankoop EVER. 180 graden 5 a 8 minuten en klaar 😀

pittige

Ja, en wat doe je dat met die falafel? Ik eet het los, op brood en door gerechten heen. Zoals bij deze salade met heerlijke tzatziki die ik op de markt heb gescoord. Ik beloof jullie, hier ga ik eerdaags ook een receptje van delen hoor!

Wat heb je nodig voor in de salade:
(voor 2 personen)

 • 1 bakje zongedroogde tomaten (niet op olie)
 • 1 blik artisjok (op water)
 • 50 gram groene asperges die je even kort grilt.
 • 3 flinke handen Romeinse sla
 • 1 gekookte rode biet in stukjes
 • 1/2 rode ui klein gesneden
 • en een paar flinke klodders tzatziki

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: deze pasta met groentenballetjes is ook echt gunstig, klik hier voor het recept.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Pittige falafel salade met artisjok”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches