Laten we de week maar goed beginnen met een van de allerlekkerste ontbijtjes die ik tot nu toe heb gemaakt. Totaal verrast door deze ontbijt crumble met abrikozen, lekker fris en zoet en goed vullend. Energie voor de hele ochtend!

Mealprep en maak een gezonde leefstijl makkelijk!

Vind je het lastig om gevarieerd te eten zodat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt?
Ik snap het, zo was ik vroeger ook en deze woorden hoor ik vaak tijdens de coach-sessies als voedingsdeskundige.
Ik hou van makkelijk, snel en praktisch. Deze overheerlijke ontbijt crumble met abrikozen bereid ik vaak op zondag en dan maak ik een dubbele portie. Zo kan ik elke dag een portie uit de koelkast pakken, lekker handig!

Warm is deze EXTRA lekker, maar koud, als ik onderweg ben, smul ik er ook van. Dus, waar wacht je op?

ontbijt crumble met abrikozen, crumble, abrikozen

Ontbijt crumble met abrikozen

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 3 abrikozen
 • 12 frambozen
 • 1 appel
 • 2 el sinaasappelsap
 • 75 gram havermout
 • 50 gram amandelmeel
 • 1 el geraspte kokos
 • 2 el honing
 • 2 el kokosolie, gesmolten
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Was het fruit af. Schil de appel en snijd de appel en abrikozen in stukjes. Meng in een ovenschaal met de frambozen en het sinaasappelsap.
 3. Maak de crumble door de overige ingrediënten met de hand in een bakje te mengen tot er kleine kruimels ontstaan. Schep over het fruitmengsel en zet voor 20 minuten in de oven totdat de bovenkant licht krokant is.
 4. Je kunt zien of de crumble al gaar is als de toplaag goudbruin is. Laat even afkoelen voordat je gaat eten; het fruit is gloeiend heet namelijk 😉

Ziet er niet alleen lekker uit toch? Het is ook lekker!

Weet je dat granola voor door je yoghurt of kwark ook heel makkelijk zelf te maken is? Probeer deze maar eens.

Liefs,
#TEAMCHARLIE