Mijn voorkeur gaat uit naar hartig en toch worden wafels vaak zo zoet mogelijk gemaakt. Tijd om jullie te inspireren met deze super lekkere hartige wafels met kip!

Wafels maken veel gedoe?

Ik heb al twee jaar een wafelijzer in mijn keukenkastje staan en deed er nooit wat mee. Want eerlijk; ik dacht dat is allemaal gedoe, duurt lang en is moeilijk. Niks is minder waar, want deze hartige wafels met kip staan zo op tafel. En met Nutella trouwens ook, maar dat is een recept voor een andere keer.

Hartige wafels met kip, hartige wafels, wafels

Hartige wafels met kip

Wat heb je nodig:
(2 personen)

  • 200 gram gekookte zoete aardappel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram speltmeel
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 150 ml (amandel)melk
  • 1 tl uienpoeder

Voor de kipnuggets:

  • 250 gram kippendijen
  • 1 ei
  • 50 gram panko
  • 1 tl paprikapoeder

Optioneel; lente-ui en pittige mayonaise

  1. Begin met het maken van het beslag voor de wafels. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot een mooi beslag. Laat even rusten en zet het wafelijzer alvast klaar.
  2. Maak nu de kipnuggets voor op de wafels. Meng eerst de panko met de paprikapoeder en een beetje en zout. En breek en kluts het ei in een bakje.
  3. Snijd de dijen in stukken van 3 bij 3 cm. Haal de stukken eerst door het ei en daarna door het pankomengsel. Zet ongeveer 15 minuten op 180 graden in de airfryer.
  4. Heb je geen airfryer? Verwarm de nuggets dan 25 minuten op 180 graden in de oven.
  5. Maak de wafels in het wafelijzer. Ze hebben ongeveer vier minuten per wafel nodig.
  6. De wafels zijn klaar als ze niet meer aan het ijzer plakken en goudbruin zijn.
  7. Serveer de wafels met de kip er bovenop en eventueel wat pittige saus en lente-ui of bieslook.

Zie je hoe makkelijk het is? Laat vooral weten hoe jouw creatie eruit ziet en of jij nog meer ideeën hebt voor wafels.

Liefs,
#TEAMCHARLIE