fbpx

Vegetarische paella met halloumi

vegetarische paella met halloumi, haloumi, paella, vegetarische paella, halloumi

Bij paella denk ik meteen aan Valencia waar ik jaren geleden aankwam tijdens een cruise op de Middellandse zee. Mijn ex en ik hebben daar in een zijstraatje bij zo’n heerlijk ieniemienie tentje paella gegeten. Alleen deze was anders, het was een vegetarische paella met halloumi.

Wat is halloumi?

Op dat moment had ik geen idee wat halloumi was. Halloumi is een geitenkaas en komt oorspronkelijk uit Cyprus. Het wordt heel vaak gebruikt om te grillen en als het gebakken wordt smelt de kaas en krijgt het een krokante laag, super lekker. Ook heerlijk trouwens in salades.

vegetarische paella met halloumi, haloumi, paella, vegetarische paella, halloumi

Vegetarische paella

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • ½ el gerookte paprikapoeder (pittig)
  • 900 gram gegrilde groenten, uit diepvries
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • ½ blokje groentebouillon
  • 650 ml water
  • 200 gram zwarte olijven
  • 20 gram peterselie
  • 225 gram halloumi
  1. Verhit de twee eetlepels olijfolie in een hapjespan, doe de zilvervliesrijst erin en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de paprikapoeder, groenten, gezeefde tomaten, het blokje bouillon en het water toe en breng aan de kook.
  3. Wanneer het kookt laat je het ongeveer 25 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de rijst gaar is. Schep af en toe om en proef ook om te kijken of de rijst gaar is.
  4. Snijd de peterselie fijn en de olijven doormidden.
  5. Snijd de halloumi in stukken van ongeveer 2 cm en bak zonder olijfolie 3 minuten. Draai halverwege om wanneer deze goudbruin wordt.
  6. Meng er tenslotte de olijven en ⅔ van de peterselie door. Voeg eventueel zout en peper toe. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.

Paella

In Spanje in paella een Spaans bijgerecht wat oorspronkelijk komt uit Valencia. Paella is de klassieker die iedereen kan bedenken wanneer je aan Spanje denkt. Natuurlijk heb je vele variaties, denk aan vlees, vis of vegetarisch. Maar het hoofdingrediënt is altijd rijst.

Benieuwd wat je nog meer met halloumi kunt doen? Probeer deze burger dan ook eens.

Liefs,
#TEAMCHARLIE

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform