Vegetarische paella met halloumi - Charlie's Kitchen

Vegetarische paella met halloumi

vegetarische paella met halloumi, haloumi, paella, vegetarische paella, halloumi

Bij paella denk ik meteen aan Valencia waar ik jaren geleden aankwam tijdens een cruise op de Middellandse zee. Mijn ex en ik hebben daar in een zijstraatje bij zo’n heerlijk ieniemienie tentje paella gegeten. Alleen deze was anders, het was een vegetarische paella met halloumi.

Wat is halloumi?

Op dat moment had ik geen idee wat halloumi was. Halloumi is een geitenkaas en komt oorspronkelijk uit Cyprus. Het wordt heel vaak gebruikt om te grillen en als het gebakken wordt smelt de kaas en krijgt het een krokante laag, super lekker. Ook heerlijk trouwens in salades.

vegetarische paella met halloumi, haloumi, paella, vegetarische paella, halloumi

Vegetarische paella

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 2 el olijfolie
 • 300 gram zilvervliesrijst
 • ½ el gerookte paprikapoeder (pittig)
 • 900 gram gegrilde groenten, uit diepvries
 • 1 pakje gezeefde tomaten
 • ½ blokje groentebouillon
 • 650 ml water
 • 200 gram zwarte olijven
 • 20 gram peterselie
 • 225 gram halloumi
 1. Verhit de twee eetlepels olijfolie in een hapjespan, doe de zilvervliesrijst erin en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
 2. Voeg de paprikapoeder, groenten, gezeefde tomaten, het blokje bouillon en het water toe en breng aan de kook.
 3. Wanneer het kookt laat je het ongeveer 25 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de rijst gaar is. Schep af en toe om en proef ook om te kijken of de rijst gaar is.
 4. Snijd de peterselie fijn en de olijven doormidden.
 5. Snijd de halloumi in stukken van ongeveer 2 cm en bak zonder olijfolie 3 minuten. Draai halverwege om wanneer deze goudbruin wordt.
 6. Meng er tenslotte de olijven en ⅔ van de peterselie door. Voeg eventueel zout en peper toe. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.

Paella

In Spanje in paella een Spaans bijgerecht wat oorspronkelijk komt uit Valencia. Paella is de klassieker die iedereen kan bedenken wanneer je aan Spanje denkt. Natuurlijk heb je vele variaties, denk aan vlees, vis of vegetarisch. Maar het hoofdingrediënt is altijd rijst.

Benieuwd wat je nog meer met halloumi kunt doen? Probeer deze burger dan ook eens.

Liefs,
#TEAMCHARLIE

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders