Ook al hebben we nog geen heet zomerweer, toch ben ik al druk bezig met het voorbereiden van zomerse recepten. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde yoghurt ijsrepen. Ik kon er ook geen andere naam voor verzinnen, al klinkt frozen yoghurt ook wel cool. Maar die bewaar ik voor later, dat lijkt mij een heerlijk recept voor als ik ooit eens een ijsmachine gescoord heb.

Het is super lekker, gezond en vooral makkelijk te maken!

En daar houden we van toch? Eerlijk gezegd heb ik het receptje niet helemaal zelf bedacht, want ik heb het al vele malen voorbij zien komen op social media en nu toevallig ook in het boekje van de Jumbo. Maar ik maakte hierop mijn eigen variatie, dus echt ook wel een beetje van Charlie.

Gezonde yoghurt ijsrepen

Benodigdheden: bakpapier, bakplaat 20 x 30, diepvieszakjes

Ingrediënten:

  • 400 gram Griekse Yoghurt 10% vet
  • 2 el honing
  • 150 gram diepvries rood fruit
  1. Roer de yoghurt met de honing en de helft van het rood fruit door elkaar.
  2. Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de massa over.
  3. Verdeel de rest van het rood fruit over de yoghurt en bedek eventueel nog met een beetje extra honing.
  4. Leg de bakplaat in de vriezer, laat hem minimaal 3 uur bevriezen.
  5. Neem de bakplaat uit de vriezer en snijd met een warm mes de bevroren yoghurt in repen.
  6. Bewaar deze heerlijke snack per stuk in een diepvrieszakje in de vriezer.

Gebruik ook eens vriesverse mango, kersen of zomerse fruitmix

yoghurt

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Onderaan dit recept vind je rechts icoontjes om dit recept te delen! Met wie wil jij deze yoghurt ijsreep wel eten? Deel jouw creatie en vergeet mij niet te taggen!