Een heerlijk recept voor het hele jaar. Dit is makkelijk te maken en staat ook nog eens snel op tafel. Vandaag het recept voor een naanbrood pizza met pulled chicken!
Eigen naanbrood pizza
Een tijdje terug ging ik bij mijn moeder eten en maakte ze gebakken naanbrood met mozzarella van HelloFresh (zie hier het recept). Superlekker, dus ik besloot mijn eigen versie hiervan te maken, namelijk met kip!
Naanbrood pizza
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
Pizza
- 2 naanbroden
- 150 ml gezeefde tomaten uit pak
- 2 el rode currypasta
- 200 gram kippendijen
- 2 el tandoorikruiden
- 1 paprika (of 2 halve rood/geel) in kleine blokjes
- 1/2 rode ui in halve ringen
Optioneel: peterselie
Salade
- 1 komkommer in halve ringen
- 1/2 rode ui in kleine blokjes
- 15 muntblaadjes in stukken gescheurd
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- limoensap
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een beetje olie in de pan en smeer de kip in met de tandoorikruiden.
- De kip verwarm je op middelhoog vuur tot deze goed gaar is. Laat afkoelen en trek de kip uit elkaar met twee vorken. Zet apart.
- Leg de naanbroden op een stuk bakpapier op de bakplaat. Meng de currypasta met de gezeefde tomaten en smeer een dikke laag op de naanbroden. Strooi eerst de ui en paprika over het currymengsel en daarna de kip.
- Zet 7 minuten in de oven.
- Meng ondertussen voor de salade de komkommer, ui en 2/3 van de munt in een schaal. In een andere schaal maak je de dressing met Griekse yoghurt, knoflook, limoensap en de overige muntblaadjes. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.
- Haal de pizza’s uit de oven en serveer met de komkommersalade en de dressing. Genieten!
Zelf maken is nog leuker!
Heb je mijn naanbrood tosti al eens geprobeerd? Hier vind je het recept! Lekker in het weekend als lunch!