Een oerhollandse tosti op wit casino brood is zo 2016. Dit jaar is het jaar van de hippe tosti, de meest bizarre recepten vliegen je om de oren. Wij houden het nog even netjes maar wel origineel!

Het ultieme Tostiboek

Hi! Ik ben Kim en speur door de stapels kookboeken die wekelijks verschijnen naar de leukste en deel daaruit de lekkerste recepten. Deze keer: Het Ultieme Tostiboek.

Boek: Het Ultieme Tostiboek

Auteur: Jasper Kool van Happy Tosti

Waarom moeten we allemaal aan de tosti?

Het is de ultieme manier om van al jouw leftovers af te komen! En eigenlijk zijn tosti’s het ultieme comfortfood!

Wat vonden we tof aan het boek?

Ok, toegegeven. Sommige recepten zijn open deuren, maar als de tostichefs los gaan met ingrediënten heb je meteen bizar verrassende combinaties. Wat dacht je van een tosti met makreel en smeerkaas (en ja dat is lekker). Of een tosti spruitjes en gorgonzolasaus? Ja, echt! Ik heb mijn glutenintolerantie een paar keer aan de kant geschoven om een paar van deze tostibriljantjes uit te proberen. En mag je echt geen gluten? Tussen wraps doen de belegcombinaties het ook prima!

Naanbrood tosti met kiptandoori

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 naanbrood doormidden gesneden
  • 50 gram kipfilet in blokjes
  • 1 tl tandoorikruiden
  • 2 tl olie
  • 3 el crème fraîche
  • 7 centimeter komkommer (geraspt)
  • 2 takjes koriander (gehakt)
  • 2 blaadjes munt (gehakt)
  • 30 gram Old Amsterdam (geraspt)
  • 1 handje rucola
  • Zout en zwarte peper

Extra: mango chutney

  1. Marineer de kipfilet in de kruiden, olie, zout en peper.
  2. Bak de kip gaar in ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.
  3. Meng de crème fraîche, komkommer, koriander en munt. Smeer over de helft van de naan.
  4. Leg de kip erop en daarna de Old Amsterdam eroverheen.
  5. Klap de naan dicht en grill in de oven op 180 graden voor vijf minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Leg de rucola tussen de naan nadat je deze uit de oven hebt gehaald, serveer met de mango chutney om te dopen.

Liefs,
Charlie & Kim

PS: Deze tosti met cheddar al eens geprobeerd? (klik hier)