Geen zin om langs alle standjes van de Foodhallen te struinen en wil je gewoon zitten om te eten? Is het tijd voor een goede gin-tonic? Of ben je op zoek naar een geweldige werkplek? Wij kunnen niet anders dan zeggen: schuif een keer met je laptop/partner/collega’s aan bij de Kanarie Club. De club die eigenlijk altijd kan. 

Wie?

De Kanarie Club! Naast de Foodhallen zit een heerlijk restaurant waar je vanaf 10 uur terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en een stevige borrel. Ze noemen het zelf ‘een vogelvrij concept: voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen én knalkanaries is er nu één plek om naast elkaar op stok te zitten.’ 

Kanarie Club, Amsterdam, lunch, diner, gin-tonic
Lekker ‘vogelvrij’ eten of een gin-tonic bij de Kanarie Club in Amsterdam

Wat staat er op het menu?

Een nette kaart voor zowel ontbijt, lunch als diner. Voor ontbijt en lunch serveren ze klassiekers als shakshuka, eggs benedict of een heerlijke kipburger (oké, dat zouden wij niet meteen als ontbijt nemen, maar toch…). Het menu is niet heel uitgebreid, maar wel overzichtelijk en staat vol spannende gerechtjes, waarbij alle voor-, hoofd- en nagerechten dezelfde prijs hebben.

Wat dacht je van lichtgerookte kalfsmuis met vadouvan mayonaise, bundelzwammetjes en een gel van appel? En uiteraard is er voor de vega’s ook genoeg om van te genieten. De gin-tonic kaart alleen is trouwens al een bijzonder goede reden om een keer te gaan borrelen. 

Hoe smaakt het?

Wij kozen voor een lunch op het heerlijke terras met de nodige gin-tonics. Allereerst: over de combinaties van de gin-tonics is nagedacht. Heerlijke spannende gins met verrassende tonics en toevoegingen! Chapeau! Want het gebeurt regelmatig dat een gin-tonic uitdraait op een chemische en goedkope drankervaring.

De lunch is prima. Goede burger met stevige frieten en een fijne mayo. Ook de eggs benedict zijn echt een feestje met mooi lopende eitjes en heerlijke gerookte zalm op een verse brioche. Niets spannends aan, ook niet nodig, want het is prima comfortfood in een stevige portie. Daarnaast smaakt het bijzonder goed en vers. 

Hoe is de sfeer?

Modern maar gezellig! De Kanarie Club heeft flink wat hoekjes weten te creëren in de grote ruimte en dat helpt. Mocht je willen werken, dan is er de grote werktafel met voldoende stopcontacten en tafeltjes op meerdere hoogtes. Er zijn ook genoeg romantische nisjes en mocht je echt in de feeststemming willen zijn, dan kun je naar boven naar The Poolbar. 

Waarom gaan we terug?

Zeker voor een avondje gin-tonics, maar eigenlijk doen we daar de Kanarie Club te kort mee. Ze maken het vogelvrije horecaconcept volledig waar en stiekem willen we er gewoon een weekje wonen!

Waar?

De Kanarie Club | Bellamyplein 51 | Amsterdam
www.dekanarieclub.nl