Ik heb de laatste tijd veel rondgevraagd waar behoefte aan is op het gebied van tussendoortjes. Het is best een uitdaging om superlekkere tussendoortjes te maken die gezond en voedzaam zijn, zonder boter en suiker. Maar het is gelukt! Vandaag deel ik het recept van deze homemade mueslirepen met walnoten.
SWEET PIE
Wist je dat dadels een heerlijke vervanging zijn voor suiker? Verse dadels even laten weken zodat ze zachter worden en dan toevoegen aan het mengsel van wat je maakt. Te gebruiken voor deze mueslirepen maar ook voor taarten en andere lekkere recepten!
Superlekkere mueslireep
Wat heb je nodig:
(voor 10 repen)
- 3 grote rijpe bananen
- 100 ml amandelmelk
- ½ tl kardemom
- 250 gram havermout
- 75 gram dadels zonder pit (fijngehakt)
- 50 gram gedroogde abrikozen (fijngehakt)
- Rasp van 1 sinaasappel
- 50 gram walnoten (fijngehakt)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Pureer de bananen en meng de melk, kardemom, rasp en een beetje zout er doorheen. Roer daarna de rest van de ingrediënten door het mengsel en verdeel over het bakblik.
- Zet het blik met inhoud ongeveer een halfuur in de oven.
- Laat daarna even afkoelen, snijd ze in stukken en bak daarna in ongeveer 10 minuten af in de oven zodat ze een beetje knapperig worden.
- Je kunt de repen ongeveer een week bewaren.
PS nog een ander recept voor een overheerlijke energiereep? Probeer deze dan ook met vijgen en dadels.