Deze Mexicaanse bietenwraps kan je vega maken of niet. Makkelijk te maken, super lekker van smaak en ook nog eens vol ENERGIE!
THE POWER OF... Peulvruchten
Eet jij dagelijks peulvruchten?
Peulvruchten zijn rijk aan vezels en die zijn super belangrijk voor een goede stoelgang en een verzadigd gevoel. Ook bevatten peulvruchten eiwitten en is het een prachtige vervanging voor vlees of kip. Een voorbeeld: maak je curry met kip en staat in het recept dat je 100 gram kip moet gebruiken, vervang het dan door 200 gram peulvruchten om ongeveer hetzelfde aantal eiwitten binnen te krijgen. Dit heerlijke recept kwam ik tegen bij de Deka Markt. Aanrader voor leuke recepten! Kijk HIER maar.
Aan de slag met de Mexicaanse bietenwraps!
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 120 gram quinoa
- 200 gram HAK kidneybonen
- 8 bietenwraps (klein)
- 250 gram Mexicaanse wokgroenten
- 1 handje koriander
- 1 limoen
- 2 tl Mexicaanse kruidenmix
- 1 avocado
- 2 tomaten
Optioneel: vervang de kidneybonen door 300 gram mager gehakt.
- Bereid de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snijd de tomaat in blokjes. Meng dit samen met 1 tl Mexicaanse kruiden. Knijp een beetje limoen er boven uit zodat de kleur mooi blijft.
- Als je gehakt gebruikt rul deze dan even kort.
- Pak een wok en gebruik kokosolie om de Mexiaanse groenten en kidneybonen goed door te wokken. Voeg 1 tl kruiden toe. Maak eventueel af met extra peper en zout.
- Ondertussen zet je een koekenpan op het vuur en bak je de wraps kort om en om zacht.
- Vul de wraps met de Mexicaanse mix en serveer met de avocadodip.
In plaats van rode liever groene wraps? Probeer dan dit recept eens.