Meest simpele en lekkerste bananenbrood - Charlie's Kitchen

Meest simpele en lekkerste bananenbrood

Ik denk dat iedereen dit bekende tussendoortje wel kent: bananenbrood. Super simpel om zelf te maken en ontzettend lekker met een laag pindakaas. Ik geef verschillende opties om het je nog makkelijker te maken en nog lekkerder!

Geef je lichaam wat het nodig heeft!

Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut weet ik maar al te goed hoe belangrijk voeding en supplementen zijn. Daarom werk ik al een jaar samen met Vitaily. Wij hebben onze krachten gebundeld, want samen kunnen we veel mensen helpen aan meer energie en een gezond en blij lijf. Zo maak ik heerlijke recepten voor hun leden en zo verzorgen zij de supplementen voor mijn cliënten in mijn programma’s!

In deze blog vertel ik je precies welke supplementen jij (en iedereen) dagelijks nodig heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek en waarom ik kies voor Vitaily. Ik verklap alvast een ding: het is echt veel goedkoper dan alles los kopen. 

Voor Vitaily maakte ik dit makkelijke en echt allerlekkerste bananenbrood. Nu ben ik natuurlijk benieuwd… ga jij deze ook bakken? 

Makkelijk bananenbrood

Wat heb je nodig:

 • 200 gram havermeel, amandelmeel of volkorenmeel
 • 4 super goed rijpe bananen met bruine stippen 😉
 • 3 eieren
 • 4 tl bakpoeder
 • 1 tl koekkruiden of kaneel of speculaas of allemaal 😉
 • 1 goede snuf zout

Optioneel: voeg rozijnen toe.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven op 175 graden. Let op iedere oven is anders. 
 2. Bedek de bakvorm met een velletje bakpapier.
 3. Meng in de blender of in een keukenmachine de bananen, eieren, havermeel, kruiden en bakpoeder.
 4. Schenk het mengsel in het blik. 
 5. Voeg eventueel rozijnen toe en roer door. 
 6. Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
 7. Haal daarna uit de oven, laat volledig afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. Bewaar hem ook na aansnijden in de koelkast. 

EXTRA EXTRA lekker met een kop warme chocolademelk. Maar dan wel de gezonde versie die je gelukshormoon een BOOST geeft. Ik gebruik DEZE!

Liefs,
Charlotte

bananenbrood, makkelijk

Extra lekker ENJOY!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches